6 Board Games antrenante de jucat in 15 minute in cel puțin 2 jucători de minim 8 ani

Dacă copilul tău iubește jocurile de societate și alege să petreaca timpul special alături de tine jucând un board game, am ales pentru tine câteva jocuri interesante ce pot fi jucate în 15 minute în minim 2 jucători de minim 8 ani.

Dacă ai cel puțin un copil și o casă de întreținut știi că timpul e valoros și trebuie drămuit cu grijă. În același timp ultimul lucru pe care ți-l dorești este să alerge copilul după tine pentru că nu petreceți timp destul împreună. Mai devreme sau mai târziu cu toții am înțeles că e nevoie să îi arăți copilului tău cât de important este pentru tine prin timpul petrecut împreună.

O soluție ce s-a dovedit că dă rezultate remarcabile este ceea ce profesorul american Stanley Greenspan numea floortime. Cunoscut pentru dezvoltarea acestei noi abordări pentru tratarea copiilor cu tulburări din spectrul autist și dizabilități de dezvoltare, Greenspan a fost profesor de psihiatrie, științe comportamentale și pediatrie la George Washington University Medical School, și de asemenea un psihiatru de copii practicant. Metoda a inspirat un concept ce la noi este denumit timp special. Acesta pleacă de la acceptarea copilului exact așa cum este în moment și își propune să pună accent pe puncte forte și abilități prin crearea unei relații calde și interacțiune atentă și neîntreruptă un timp nu foarte lung, dar de intensitate mare. Perioada efectivă ține și de posibilitatea pe care tu ca părinte o ai de a aloca timp: 10-20-30 minute sunt suficiente pentru a reface legătura cu copilul tău prin interacțiune și implicare totală într-o activitate comună în care vă implicați doar în ce își dorește copilul tău.

99 de Jocuri Distractive din Copilărie. Jocuri în Aer Liber şi de Interior

Iată câteva reguli ale timpului special, recomandate de Otilia Mantelers – instructor Parenting by Connection:

I. Atenția este 200% concentrată pe copil. Dacă îmi apare gândul „Vai, ce mă fac, nu am pregătit cina”, îl alungăm și ne recentrăm pentru a fi prezenți cu copilul nostru.

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

II. Îi dăm un nume: timpul special sau „timpul tati-prințesa” sau „ora zânelor” – acestea sunt câteva denumiri pe care mi le-au spus părinții care vin la cursurile mele de parenting. Îi dăm un nume, fiindcă, așa cum spunea Patty Wipfler, fondator Hand in Hand Parenting, copilul va avea un instrument concret pe care să îl ceară în mod direct de la părinte atunci când copilul are nevoie de atenție.

III. Felul interacțiunii noastre este unul entuziast! De exemplu, dacă cel mic zice: „mami, în timpul nostru special eu vreau să gătim o plăcintă!”, eu încerc să îmi adun tot entuziasmul așa încât să ne apucăm de gătit!

IV. Îl cronometrăm cu un ceas/timer care sună. Nu pentru că iubirea noastră pentru copil se măsoară în minute, ci pentru că atenția părintelui nu este nelimitată. Avem îngrijorări legate de servici și casă care ne provoacă mintea și ne iau de la timpul prezent. Și pentru că, de multe ori, timpul este limitat. Iar timpul special nu înseamnă doar iubire, ci inseamnă o atenție de calitate sporită.

Dacă te întrebi ce poți face în maxim 30 de minute, răspunsul este în titlul articolului: să jucați un board game scurt! Dacă copilul tău iubește jocurile de societate și alege să petreaca timpul special alături de tine jucând un board game, am ales pentru tine câteva jocuri interesante ce pot fi jucate în 15 minute în minim 2 jucători de minim 8 ani.

Mesaje de La Mulți Ani și Urări Deosebite pentru Aniversări și Zile de Nume

Jocurile de strategie îl învață pe cel mic să își planifice pașii în activități, îl stimulează să accepte provocari și îi antrenează mintea să caute tactici de îndeplinire a misiunilor.

6 board games antrenante ce pot fi jucate in 15 minute in minim 2 jucători de 8 ani pentru timp special în familie

1. Kingdomino – Joc de extragere de cărţi și plasare de piese

Număr jucători: 2-4
Recomandat +8 ani

 

Ești un rege ce caută să-și mărească teritoriul și trebuie să explorezi diferite terenuri: lanuri de grâu, văi, lacuri, păduri și sate pentru a folosi cele mai bune resurse. Atenție însă, ai concurență!

Vezi preț și detalii aici.

8 Jocuri Distractive din Vacanțele Copilăriei +3 ani

2. Jenga Maker – Joc de acțiune și dexteritate

Număr jucători: 2-6
Recomandat 8-11 ani

Jucătorii se împart în echipe și se întrec pentru a-și construi obiectul Jenga folosind piese din lemn. Un coechipier descrie configurația de pe cartonaș iar ceilalți construiesc după ghidaj. Jocul poate fi finalizat în 15 minute!

Vezi preț și detalii aici.

10 Cadouri pentru Copii care Construiesc! Jucării STEM Interactive și Educative

3. Trails Of Tucana – Joc de societate de creare de rute

Număr jucători: 1-8
Recomandat +8 ani

Fiecare jucător primește o hartă a insulei Tucana, cu satele și obiectivele sale turistice. Jucătorii obțin puncte conectând porturile care se potrivesc și conectând atracțiile turistice la porturi.

Vezi preț și detalii aici.

45+ Seriale pentru Adulți care Merită (Re)Văzute și în 2022 | Acțiune, Dramă, Război, SF, Fantasy, Comedie, Istorice, Natură

4. Jurassic Brunch – Joc cu deplasare în cadrul unei reţele

Număr jucători: 2
Recomandat +8 ani

În Jurassic Brunch echipa ta de dinozauri trebuie să mănânce mai multe frunze decât echipa adversă. Jucatorii controleaza Triceratops si un singur Raptor.

Vezi preț și detalii aici.

Câștigătorii Globurilor de Aur 2023. Lista Completă de Nominalizări

5. Ticket To Ride San Francisco – Joc de creare de rute prin gestionare de cărţi

Număr jucători: 2
Recomandat +8 ani

Ticket to Rîde: San Francisco este un joc din seria Ticket to Ride: aduni cărți pentru a revendica rute pe o hartă a orașului San Francisco din anii ’60. Dinamica jocului permite finalizarea unui joc în cel mult 15 minute.

Vezi preț și detalii aici.

VIDEO. 6 Documentare Relaxante cu Animale și Sunete din Natură pentru Îmbunătățirea Stării de Bine

6. Monopoly Deal în Română – Joc de tranzacții și investiții imobiliare

Număr jucători: 2
Recomandat +8 ani

Colecționează cartonașe cu proprietăți și folosește-le pentru a încasa chirie și a face tranzacții avantajoase. Jucătorul care colecționează 3 seturi complete de proprietăți de culori diferite câștigă jocul.

Vezi preț și detalii aici.

RECOMANDARE. 33 Cele Mai Interesante Filme de Familie din 2022

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU