6 Documentare Relaxante cu Animale și Sunete din Natură pentru Îmbunătățirea Stării de Bine

VIDEO. Nimeni nu se îndoiește că a petrece timp în natură este benefic pentru om. Există studii care demonstrează că interacțiunea cu natura produce efecte rapide pozitive asupra stării de bine.

Profesorul Alex Smalley, de la Universitatea din Exeter, spune că „tensiunea arterială scade, ritmul cardiac se calmează, nivelul cortizolului, hormonul stresului, tinde să scadă”. Dar nu trebuie neapărat să te aventurezi în sălbăticie pentru a experimenta beneficiile contactului cu natura. Nu trebuie neapărat să ajungi într-o pădure pentru a simți toate aceste efecte. Orice zonă cu copaci, iarbă și plante, cum ar fi un parc sau o grădină urbană vor funcționa la fel de bine. Totul este despre a te opri de la tehnologie și a încetini ritmul alert al vieții urbane.

Interesant este că chiar și vizionarea unor imagini din natură ajută la stimularea și îmbunătățirea stării de bine. Imaginile lente, cu cadre naturale sau animale relaxate în habitatul lor natural oferă oricui oportunitatea de a se relaxa „în natură”. Este și cazul serialului original BBC Earth „The Wild Place”, o celebrare vizuală a naturii ce prezintă imagini spectaculoase și în același timp relaxante din natură, cu sunetele naturii din habitatele prezentate: căntecele păsărilor, valurile, ploaia, toate acestea ajută la calmarea stării mentale cu tendințe anxioase.

VIDEO. 50+ Ore de Imagini Aeriene 4K cu Locuri Minunate si Muzica de Relaxare


 RECOMANDARE


PAGINA URMĂTOARE

35 Imagini Macro Incredibile cu Ochi de Animale

1
2
Pagina urmatoare
DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU