Ce transmite limbajul non-verbal al copilului tău? De multe ori, comportamentului celor mici este neînțeles, deși poate dezvălui comunicări semnificative. Prin mișcarea corpului în contextul unor practici distractive de dans-terapie (precum dans, mișcare, muzică, artă, conștientizarea corpului, tehnici de vizualizare și mindfulness, activități de relaxare și joc etc.), relația dintre părinte-copil se poate aprofunda și consolida grație stimulării încrederii și conexiunii.
Te invităm să descoperi modul în care tehnica Ways of Seeing (WOS), dezvoltată de dr. Suzi Tortora din New York, este aplicată cu succes în premieră și în România, printr-o abordare expresiv-creativă, cât și terapeutică, pentru a dezvolta abilitățile de viață ale copiilor preșcolari.
Ea este folosită cu precădere în cazul celor cu afecțiuni grave, neurodiverși și/sau cu dizabilități, deoarece poate facilita vindecarea și schimbarea prin crearea unei evaluări și intervenții complete, cât și a unei abordări educaționale pentru copii și familiile lor.
DACĂ EȘTI PĂRINTE DE COPIL NEUROTIPIC SAU NEURODIVERGENT (CU PRIORITATE ACESTA DIN URMĂ), IAR VÂRSTA LUI/EI ESTE ÎNTRE 4-5 ANI, TE AȘTEPTĂM ALĂTURI DE NOI ÎN DATA DE 29 IUNIE LA UN ATELIER GRATUIT DE DANS TERAPIE SI DANS CREATIV, DESFĂȘURAT LA CENTRUL NAȚIONAL AL DANSULUI BUCUREȘTI.
Eveniment finanțat de @Fundația pentru Comunitate/ A Közösségért Alapítvány si @MOL Romania prin Programul MOL pentru sanatatea copiilor. Vă mulțumim!
𝐃𝐞 𝐜𝐞 𝐬ă 𝐧𝐮 𝐥𝐢𝐩𝐬𝐞ș𝐭𝐢?
• Vom crea, ne vom distra și vom intra în lumea copiilor
• Petrecem timp de calitate pentru consolidarea unei relații importante prin mișcare, joc, dans și instrumente de dans-terapie
• Se va crea o conexiune mai profundă prin mișcare și limbaj non-verbal
• Va permite o înțelegere mai bună a limbajului non-verbal și a modului în care se îmbină cu partea emoțională
• Ne vom conecta împreună la timpul prezent și ne vom elibera de stres și tensiuni
• Vom prezenta la final concluzii importante din lucrarea de cercetare realizată de Sorina Petrescu despre rolul dans-terapiei în dezvoltarea abilităților de viață (socio-emoționale) la copiii preșcolari și importanța educației timpurii, alături de observații din lucrul cu copiii prin dans-terapie în școlile speciale
𝐂𝐮𝐦 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐢𝐜𝐢𝐩𝐢?
Trimite un e-mail la adresa [email protected] în care menționezi vârsta copilului și tipul de provocare emoțională sau fizică, sau întârziere de dezvoltare etc. cu care se confruntă.
Participarea la atelier se face GRATUIT, doar în baza primirii unei CONFIRMĂRI ÎN SCRIS. 📧
𝐍𝐞𝐜𝐞𝐬𝐚𝐫:
Îmbrăcăminte lejeră, șosete, apă și prezența cu 15 minute înainte de începere.
𝐃𝐞𝐬𝐩𝐫𝐞 𝐨𝐫𝐠𝐚𝐧𝐢𝐳𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢
În premieră în România, cu ajutorul programului MOL pentru sănătatea copiilor, ediția a XIV-a, derulat de MOL România și Fundația Pentru Comunitate, peste 20 de copii de la Școala Profesională Specială Sf Nicolae, București s-au bucurat gratuit de beneficiile dans-terapiei prin metoda Ways of Seeing (WOS), dezvoltată de dr. Suzi Tortora din New York. Implicați au fost:
𝐀𝐬𝐨𝐜𝐢𝐚ț𝐢𝐚 𝐑𝐨𝐦â𝐧ă 𝐝𝐞 𝐏𝐬𝐢𝐡𝐨𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐞 𝐩𝐫𝐢𝐧 𝐃𝐚𝐧𝐬 ș𝐢 𝐌𝐢ș𝐜𝐚𝐫𝐞
ARPDM (Asociația Română de Psihoterapie prin Dans și Mișcare), înființată în 2013, are ca scop creșterea gradului de conștientizare a publicului român și a profesioniștilor despre valoarea psihoterapiei/ educației prin dans și mișcare ca fiind cea mai fizică dintre terapiile creativ artistice, precum și faptul că mișcarea corpului este un instrument implicit și expresiv de comunicare care își propune să asigure și să trateze probleme neurologice, psihologice, psihopatologice, relaționale și sociale.
𝐓𝐌𝐨𝐯𝐞𝐬
TMoves aduce inovația în educația non-formală prin programe creativ-experiențiale de dezvoltare socio-emoțională. Îmbinarea creativă și artistică a dansului, mișcării, dans-terapiei, jocului și meditației contribuie la dobândirea abilităților cognitive și la construirea piramidei dezvoltării, pe care se sprijină funcționarea sistemului nervos central. Abordarea TMoves asupra dansului creativ se sprijină pe metoda Ways of Seeing, dezvoltată de dans-terapeutul Dr. Suzi Tortora din New York.
𝐒𝐨𝐫𝐢𝐧𝐚 𝐏𝐞𝐭𝐫𝐞𝐬𝐜𝐮, coordonator și profesor de dans creativ cu formare în dans-terapie, psihopedagog
Sorina Petrescu – Profesor Coregraf Dans Creativ și Fondator TMoves, Consilier pentru dezvoltare personală, în analiza mișcării cu formare în psihoterapie prin dans și mișcare, Trainer în dezvoltare socio-emoțională prin dans pentru copii, fost shadow, singurul practician Ways of Seeing (dans-terapie) din România, Floortime Practitioner, psihopedagog în formare (finalizare 2023), membră a Asociației Române și Europene de Psihoterapie prin Dans și Mișcare. Colaborează cu școli și grădinițe pentru a aduce abordări creativ-artistice și terapeutice pentru copiii cu CES/dizabilități indiferent de gradul de severitate, fiind în același timp sprijinul emoțional și mental al educatorilor și psihopedagogilor. Are experiență în dans de peste 25 de ani, în predare artistică de peste 15 ani, în coordonarea proiectelor de cel puțin 5 ani, fiind în trecut consultant senior la Ernst & Young, evaluator de programe și proiecte mari pentru Comisia Europeană. Ține training-uri creativ-artistice prin dans și de dans-terapie pentru profesori, educatori și specialiști în educație, terapie. A lucrat cu peste 1,000 de copii și tineri. Este certificată în Relații Economice Internaționale, Științe Politice, Coregrafie, Psihopedagogie specială (2023) și Dans-terapie.
📍 Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, Bulevardul Mărășești 80-82, București
⚠️ GOKID.ro este portal de promovare de evenimente și activități pentru copii. În cazul anulării sau amânării evenimentelor recomandate responsabilitatea aparține organizatorilor. Vă rugăm să contactați organizatorii pentru confirmarea desfășurării evenimentelor la datele anunțate. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă dorim să vă bucurați de evenimente cât mai reușite!
Sursa: https://www.facebook.com/events/771418671334519/