Ateliere pentru copii la Teatrul Ion Creangă

Începând cu luna noiembrie atelierele pentru copii se întorc în calendarul de activități organizate și puse la dispoziție publicului larg de Teatrul Ion Creangă.

Pentru a sprijini dezvoltarea celor mici și a veni în sprijinul familiilor cu activități pe cât de diverse, pe atât de interesante, Teatrul Ion Creangă dă startul unei noi serii de ateliere creative. Atelierele au loc în weekenduri la Sala Mică a Teatrului – Str. Biserica Amzei nr. 21-23, sub îndrumarea actorilor, fiecare dintre aceștia propunând o temă și o abordare diferită.

13 noiembrie, ora 11:00 – Despre Daruri – Lectură și atelier de bricolaj
14 noiembrie, ora 11:00 – Poveștile din răvașul nărăvaș – Atelier de improvizație
20 noiembrie, ora 11:00 – Sistemul solar – Atelier științific demonstrativ (în versuri)
27 noiembrie, ora 11:00 – Pictură cu năsturei – Atelier creativ
28 noiembrie, ora 11:00 – Despre Daruri – Lectură și atelier de bricolaj

Despre Daruri – Lectură și atelier de bricolaj
Coordonator: Cerasela Popescu
Recomandat copiilor cu vârsta peste 4 ani / Durata: 60 min

Atunci când citim o poveste, imaginația este un sprijin indispensabil pentru a ne construi o imagine, pentru a proiecta personajele și peisajele descrise. Pentru copii, la fel de importantă este și discuția de la finalul poveștii: nu doar pentru a ne asigura că au reținut elementele din poveste, dar și că au înțeles sensul acesteia. Iar cu ajutorul unui obiect-simbol, reprezentativ și simplu de confecționat, ne putem asigura că morala poveștii rămâne alături de cei mici pentru un timp îndelungat. 

Îmbinând lectura, discuțiile relaxate și activitățile distractive de bricolaj, atelierul coordonat de actrița Cerasela Popescu abordează de fiecare dată noi teme și subiecte. Astfel, pornind de la povestea „Doi frați și un oraș” de Chris Smith, atelierul din luna noiembrie (13 și 28 noiembrie) se va concentra asupra semnificației și importanței darurilor, folosind pilda celor doi frați din vechime.  Iar la final, copiii vor putea confecționa și decora o cutiuță simpatică, numai bună pentru a include o surpriză. 

Poveștile din răvașul nărăvaș – Atelier de improvizație
Coordonator: Mihai Verbițchi
Recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani / Durata: 60 min

Știți cum începe povestea noastră? Totul pornește de la o pălărie magică, în care se amestecă nume, emoții, culori și oricare alte cuvinte vă vin în minte. Apoi povestitorul extrage pe rând câte un răvaș nărăvaș, iar ceea ce stă scris pe el devine parte din poveste. Pentru ca totul să fie presărat cu voie bună, participanții pot opta pentru extragerea unui nou răvaș sau bilețel ori de câte ori vor ca povestea să urmeze altă direcție. Iar atunci când personajele intră în prea multe încurcături, lucrurile se descurcă mult mai ușor cu ajutorul… desenelor. 

Sistemul solar – Atelier științific demonstrativ (în versuri)
Coordonator: Voicu Hetel
Recomandat copiilor cu vârsta peste 4 ani / Durata: 60 min

Sistemul solar nu mai are nici un fel de taină pentru ghidul nostru, care ne-a pregătit o sesiune de demonstrații științifice și versuri simpatice. Despre ce? Despre planete și rachete, sateliți și asteroizi, despre aselenizare și despre primul telescop, cu ajutorul căruia a fost observată planeta Venus. Iar pentru că fiecare atelier ne provoacă și la meșterit, la final ne vom realiza propria planetă cu satelit.

Pictură cu năsturei – Atelier creativ
Coordonator: Nicoleta Rusu
Recomandat copiilor cu vârste peste 4 ani / Durata: 60 min

Năstureii au făcut parte dintotdeauna din arsenalul de jucării al celor mici ca elemente decorative, alcătuind boticul sau ochișorii ursulețului de pluș preferat. Dar știați că năstureii pot ține locul acuarelelor sau creioanelor colorate pentru a crea o operă de artă? Sub îndrumarea actriței Nicoleta Rusu, cei mici vor folosi năsturei de diferite forme, mărimi și culori pentru a confecționa un obiect inedit în cadrul atelierului: un tablou de toamnă. 

Informații utile:

Biletele se achiziționează doar pentru copii. Adulții însoțitori beneficiază de acces gratuit.

Accesul se face conform normelor în vigoare pentru combaterea și răspândirea virusului Sars-CoV-2. La intrarea în sală, persoanele cu vârsta peste 12 ani trebuie să prezinte certificatul digital COVID pentru a face dovada vaccinării sau a trecerii prin boală. Purtarea măștii de protecție rămâne obligatorie pe toată durata reprezentației pentru persoanele cu vârsta peste 5 ani.

Mai multe detalii sunt disponibile pe www.teatrulioncreanga.ro și Facebook.com/TeatrulIonCreanga.


 RECOMANDARE

Detalii Eveniment

Data:
Duminică 28 Noiembrie 2021

Program:
De la 11:00

Orasul:
București

Detalii Eveniment Recurent

Ateliere pentru copii la Teatrul Ion Creangă este organizat în perioada 13-28 Noiembrie 2021; Sâmbăta și Duminica în fiecare săptămână.

Detalii Locație

Teatrul Ion Creangă

Județ:
București

Oraș:
București

Adresa:
Strada Biserica Amzei, 21

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL