Atelier de arhitectura in sapte pasi pentru copii 7-12 ani
Iata ce multe casute! Unele au acoperisuri mai inalte, altele au usile deschise, sunt mici sau mari, dar toate au o poveste, imaginata si, eventual, scrisa la final chiar de „arhitect”.
Invatam cum sa ridicam o casa pornind de la desfasurata ei: ii gandim volumul si fatadele, o decoram si ne imaginam care ar putea fi povestea ei si a oamenilor care o locuiesc.
Incepem prin a “croi” desfasurata fiecarei casute din carton colorat, apoi ne gandim cum vrem sa arate fatadele. Desenam, colam ferestre, usi si tot ce ne imaginam, apoi inchidem cu acoperis. Casele pe care invatam sa le construim vor fi in stiluri si din locuri diferite si vor invata sa se imprieteneasca.
Cu ajutorul imaginilor proiectate, prin joc si imaginatie, copiii vor invata lucruri noi despre cum se construieste o casa, isi vor dezvolta creativitatea si vor invata sa lucreze in echipa. Notiuni elementare de arhitectura vor fi prezentate pe intelesul lor, astfel incat sa fie simplu de asimilat.
Si, pentru ca trebuie sa invete sa-si prezinte Lucrarile, vom organiza la finalul atelierului o mica expozitie.
Atelier in sapte pasi:
1. Studiem imagini cu case frumoase invatam sa „croim” planul casutei dorite.2. Ne jucam de-a mobilarea interiorului si incepem desenul/ colajul fatadelor.
3. Terminam fatadele la scara si invatam cateva notiuni despre arhitectura.
4. Terminam de desenat/ colat acoperisul si volumul.
5. Scriem sau desenam Povestea Fantastica (cu un sambure de adevar!) a casei construite (ne imaginam cine, cum si cand ar fi putut sa o locuiasca).
6. Gasim cu totii o solutie pentru a „imprieteni” casele – a le face sa se potriveasca una langa cealalta. Cu putin verde si multa viata.
7. Marea Prezentare – expozitie cu lucrarile terminate la care sunt invitati parintii si prietenii copiilor.
Detalii:
Domeniu: Arte plastice, Cultura generala
Lector: Oana Popescu
Ora curs: 15:00
Numar ateliere: 7
Frecventa: saptamanal, sambata
Cost: 350 ron (inclusiv materiale de lucru)
Cost redus (card fidelitate): 315 ron (inclusiv materiale de lucru)
Informatii si inscrieri
fix: 021-321.30.22
Detalii Eveniment
Data:
Sâmbătă 15 Februarie 2014
Program:
00:00:00 - 00:00:00
Orasul: