Ora de joacă și ghidușie unde cuvintele vor fi vedetă, organizat de Family Hub în colaborare cu Alina Sîrbu de la Copilarie.net

11:00
Duminică 24 Noiembrie 2019
București

După ce învață să vorbească, cuvintele devin principalul canal prin care copiii se conectează cu noi, părinții lor dar și cu toți ceilalți din jurul lor.

O pot face în diferite moduri, fie în scris sau în discuții, fie în mod pragmatic sau artistic, în funcție de înclinația fiecăruia. Sigur că noi, părinții, ne dorim apoi ca ai noștri copii să învețe cât mai bine, să aibă note mari, să știe gramatică, să citească multe cărți, însă de multe ori presiunea pusă pe ei în acest sens poate avea efect invers. În trecut, copiii erau încurajați sau chiar obligați să învețe pe dinafară poezii sau chiar comentarii și descrieri ale personajelor. Unii puteau, alții nu.

Copiii au abilități diferite, unii pot învăța pe dinafară iar alții sunt mai creativi. Noi, ca părinți avem obligația să îi încurajăm în direcția care li se potrivește cel mai bine. Dar ca să știm ce înclinații au, mai întâi trebuie să îi cunoaștem, să aflăm ce le place, unde se regăsesc.

În desenul animat Ratatouille mesajul șoricelului era că oricine poate să gătească. Același lucru este valabil și în cazul scrierii: oricine poate să scrie creativ, oricine poate să își descopere resurse lingvistice sau chiar poetice, pe care să le pună în valoare într-un mod jucăuș și distractiv.

Cum ar fi dacă, în această joacă, am presăra un pic de magie și am face o ghicitoare? Oare o fi complicat? Copiilor le plac întrebările știm cu toții. Dar cum ar fi dacă ei și-ar pune întrebări magice despre obiectele sau personajele lor preferate și ar face o ghicitoare despre ele?

Împreună să pornim
Ghicitori noi să croim
Ne jucăm și ne distrăm
Chiar și-atunci când învățam!

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

Detalii organizatorice

• Categorie de vârstă: +6 ani.
• Număr participanți : Minim 5 copii
• Zile: Duminica, 24 noiembrie, ora 11.00
• Locație: Family Hub, adresa Str. Rostogolea Gheorghe nr.28 (lăngă Mall Plaza România)
• Coordonator: Anca Moldoveanu, Family Hub
• Facilitator: Alina Sirbu, Autor
• Preț ședință: gratuit

Pentru detalii și înscrieri, vă rugăm să ne contactați la telefon 0745 868 758 sau pe adresa de email: [email protected].

Vă așteptăm cu drag și chef de distracție!

Detalii Eveniment

Data:
Duminică 24 Noiembrie 2019

Program:
De la 11:00

Orasul:
București

Detalii Locație

Family Hub. Re/sursă de inspirație pentru dezvoltarea oricărui membru al familiei

Județ:
București

Oraș:
București

Adresa:
Strada Rostogolea Gheorghe, 28

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL