Frumoasa și Bestia. Spectacol al Teatrului Muzical Ambasadorii

10-11 Iulie 2021
București

Baletul FRUMOASA ȘI BESTIA, adaptare după Gabrielle-Suzanne Barbot de Villeneuve, în regia maestrului coregraf Valentin Stoica și scenografia Vioricăi Petrovici, are programate două reprezentații sâmbătă, 10 iulie, ora 18:00 și duminică, 11 iulie, ora 11:00.

Timp de 60 de minute, spectatorii de toate vârstele sunt invitați într-o călătorie fantastică. Pe scenă prinde contur povestea unei tinere sclipitoare, plină de personalitate, care, prin bogăția ei sufletească, reușeste să vadă dincolo de aparențe și, astfel, să dezlege o veche vrajă, menită să-i fie lecție unui tânăr prinț superficial și plin de sine.

“Elementul de noutate în abordarea poveștii este asocierea acesteia cu basmul românesc, unde se întâlnesc situații similare, iar planul real și cel suprareal se contopesc, dând naștere unei bogate fantezii”, după cum declară regizorul spectacolului. Se propune o coregrafie neoclasică, sugestivă, cu portretizarea fiecărui personaj, o coloană sonoră ce cuprinde fragmente din pagini celebre ale romantismului francez semnate de Hector Berlioz, Paul Dukas și Cesar Franck.

Durata: 1 h

Recomandare vârstă: 3+

frumoasa si bestia cover

Frumoasa și Bestia este una dintre poveștile nemuritoare ale iubirii, care de-a lungul timpului a fost sursa de inspirație a unui număr impresionant de creații artistice, adaptări notabile pentru scenă, film, proză și televiziune.

Faima acestei povești nemuritoare nu l-a intimidat pe maestrul de balet care a creionat conceptul spectacolului, ci dimpotrivă l-a determinat să-i caute noi conotații. Pornind de la rădăcinile franceze ale textului, Valentin Stoica a adăugat elemente de folclor românesc, dând acestei montări o formă inedită, într-o perfectă simbioză cu talentul și creativitatea tinerilor dansatori ai TEATRULUI MUZICAL AMBASADORII.

Elementul de noutate în abordarea poveștii este asocierea acesteia cu basmul românesc, unde se întâlnesc situații similare, iar planul real și cel suprareal se contopesc, dând naștere unei bogate fantezii. declară regizorul spectacolului.

În spectacol este pusă în valoare tema iubirii profunde, prin muzica de sorginte romantică, printr-o coregrafie neoclasică, prin costume colorate, definitorii pentru fiecare personaj, prin decoruri multifuncționale. Astfel prinde contur povestea unei tinere sclipitoare, plină de personalitate, care prin bogăția ei sufletească reușește să vadă dincolo de aparențe și, astfel, să dezlege o veche vrajă, menită sa-i fie lecție unui tânăr prinț superficial și plin de sine. De aici se deprinde un mesaj emoționant și valoros, mai ales în zilele noastre, în care imaginea tinde să devină mai importantă decât conținutul: adevărata iubire ia naștere prin sacrificiu de sine, dincolo de înfățișare și de valori materiale.

Când:

  • Sâmbătă 10 Iulie | 18.00
  • Duminică 11 Iulie | 11.00

Unde?

  • Sala Mică a Palatului Național al Copiilor

Este un spectacol cu și despre iubire, în care umorul și jocul vă vor umple inimile de veselie. Vă așteptăm cu drag să râdem și să trăim împreună dimensiunile iubirii, care vindecă și unește sufletele! mai adaugă Valentin Stoica.

Frumoasa si Bestia teatru muzical foto promo

Pe scenă dansează balerinii: Alis Gheorghe (Frumoasa), Daniel Goliță (Bestia), Doru Farmazon (Gaston), Ana Mihai (Cățelul, Bețivul), Alexandru Mălăeru (Ceasul), Octavian Iuga (Sfeșnicul), Claudia Iagăr (Ceainicul, Cârciumăreasa), Monica Andreea Cosma (Pămătuful), Constantin Chița (Dulapul), Carmen Mărgărit (Cuierul), Silvia Ionașcu (Ceșcuța), Remus Tegzeș (Țăranul), acompaniați de Grupul Vocal Ludovic Spiess, compus din soliștii: Octavian Ene, Natalia Dragomir, Bogdan Șerban, Silviu Alexandru Mihăilă, Camelia Cuzub, Sergiu Neamțu, Ioana Iordănescu, Jennifer Dumitrașcu.

Foarte popular în tradiția orală a multor țări, cu variante în Franța, Anglia, Italia, Spania, Portugalia, Belgia, Germania, în Scandinavia, în zona mediteraneeană și chiar în estul Asiei sau America, textul a fost cules și publicat pentru prima oară în 1740 de scriitoarea franceză Gabrielle-Suzanne Barbot de Villeneuve, ca o scriere de salon, pentru un public adult.

16 ani mai târziu este prescurtat și rescris de Jeanne-Marie Leprince de Beaumont ca o poveste cu valoare didactică pentru copii. Creația acesteia a fost preluată în 1886 de Andrew Lang, în celebra sa Fairy Book series, dedicată basmelor.

Titlul a devenit apoi din ce în ce mai atractiv pentru diferite zone artistice, transformându-se în scurte povestiri, scenarii, adaptări literare (inclusiv de tip science fiction) sau chiar în structura dramatică a unor romane ilustrate.

Frumoasa si Bestia foto promo joi

În 1946 povestea s-a materializat în primul film artistic de lung metraj, realizat de Jean Cocteau, cu actorii francezi Jean Marais și Josette Day, staruri ale epocii. A urmat o lungă serie de filme artistice și de televiziune (cu câte o reinterpretare memorabilă în aproape fiecare decadă a secolului XX – respectiv anii ’50, ’60, ’70, ’80 și ’90). Desigur toate ecranizările au culminat cu celebrul film de animație al lui Walt Disney, grație căruia renumele acestui basm s-a extins la nivel mondial. Chiar și mai recent, înspre anii 2000, reputația acestuia a fost sporită de spectacole de teatru, chiar de operă (cum este cea creată de Philip Glass, în 1994) sau de balet (precum cel conceput de David Nixon în 2011 pentru Northern Ballet, din Leeds, Anglia, care integrează și compoziții de Bizet și Poulenc).

Întrucât situația sanitară pe care o traversăm, în contextul pandemiei de COVID-19, impune reguli speciale de acces și de conduită în timpul spectacolelor, vă rugăm ca, pentru evitarea oricăror riscuri de sănătate, să vă informați asupra acestora și să le respectați. https://teatrulmuzicalambasadorii.ro/reguri-covid/

Vă așteptăm cu drag la spectacolele noastre, în condiții de siguranță!

frumoasa si bestia cover Frumoasa si Bestia teatru muzical foto promo gokid Frumoasa si Bestia foto promo joi

Detalii Eveniment

Perioada:
10-11 Iulie 2021

Orasul:
București

Detalii Locație

Palatul National al Copiilor

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
Tineretului 8-10

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL