Leonardo da Vinci – un creator de geniu și invențiile sale minunate

11:00 - 12:30
Saturday 12 November 2016
București

Atelier pentru copii de 7-12 ani: Leonardo da Vinci – un creator de geniu și invențiile sale minunate 

Dragi copii, vreți să aflați povestea unui inventator de geniu? Să pătrundeți în atelierul său și să îi descoperiți secretele? Dacă da, vă invit într-o călătorie imaginară, în lumea Renașterii italiene și franceze. Cu ajutorul imaginilor, dar și a inventivității și curiozității voastre, vom scoate la iveală picturi și mașinării minunate, născocite de unul dintre cei mai mari creatori ai epocii, Leonardo da Vinci. Pictor, sculptor, muzician, matematician, inginer și arhitect, Leonardo a trăit la curțile celor mai mari principi ai timpului. El a fost cel care le-a pictat portretele, le-a împodobit palatele și a proiectat nenumărate mașinării pentru timpurile de pace, dar și de război.

Prin intermediul a nenumărate imagini vom afla cum s-a transformat pictura către 1450, vom descifra tainele unor tablouri celebre, precum Gioconda, și ne vom minuna de toate invențiile epocii. Imaginația ne va ajuta să înțelegem istoria mașinăriei zburătoare, a sistemelor hidraulice și de elevație sau a automatelor create de Leonardo da Vinci pentru serbările de la curtea franceză.

Scopul atelierului este să stimuleze imaginația și curiozitatea celor mici, nenumărate picturi îi vor ajuta să înțeleagă contextul epocii și însemnătatea Renașterii în cultura europeană. Călăuze ne vor fi și o serie de imagini cu machetele invențiilor tehnice ale lui Leonardo da Vinci.

Lector: Monica Neatu.

Numar ateliere: 1

 

Detalii atelier pentru copii de 8-12 ani

Cost: 40 ron; Cost redus (card fidelitate): 35 ron (card fidelitate)

Locul desfasurarii: Str Popa Soare 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Biserica Sfanta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)

Inscriere la [email protected]

Foto: http://kids.britannica.com/comptons/art-118322/Although-the-airplane-was-not-invented-until-the-early-20th

https://nickoftimemktg.wordpress.com/2015/04/15/royal-navy-on-this-day-15-april/

Detalii Eveniment

Data:
Saturday 12 November 2016

Program:
11:00 - 12:30

Orasul:
București

Detalii Locație

Fundatia Calea Victoriei

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
str. Popa Soare 40, et. 1

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL