Relații sănătoase și armonioase cu oamenii mici. Atelier interactiv și vizual, dedicat relației părinte – copil | Brașov

Sâmbătă 05 Octombrie 2019
Brasov

RELAȚIA PĂRINTE – COPIL: COMUNICARE ȘI ECOLOGIE RELAȚIONALĂ
– cum să avem relații sănătoase și armonioase cu oamenii mici –

În fiecare an, în prima sâmbătă din luna octombrie, sărbătorim Ziua Internațională a Comunicării, dedicată Metodei ESPERE®, creată de Jacques Salomé.

Metoda ESPERE® înseamnă – Energie Specifică Pentru o Ecologie Relațională Esențială – și este o pedagogie a comunicării, o metodă vie, accesibilă tuturor și ușor de aplicat în viața de zi cu zi. A fost creată de psihosociologul și scriitorul francez Jacques Salomé, acum mai bine de 35 de ani.
Scopul comunicării relaționale – prin Metoda ESPERE® – este: îmbunătățirea calității relațiilor interpersonale din toate domeniile vieții. Sensul pe care îl dă Jacques Salomé verbului “a comunica” este de “a pune în comun”. Astfel, din această perspectivă, Metoda ESPERE® ne ajută să fim co-autori responsabili ai relațiilor noastre.

Atelierul din 5 octombrie este dedicat relației părinte – copil și este unul interactiv și vizual. Metoda ESPERE® este o metodă vie, energică și oferă instrumente și tehnici ce se pot aplica în toate relațiile pe care le avem. Pentru două ore, pe 5 octombrie vom exemplifica și discuta direct pe dificultățile adulților în relațiile cu copiii lor. Vom exersa folosirea a două instrumente ale Metodei ESPERE: bastonul cuvântului și coșul de gunoi relațional, două instrumente foarte utile atât acasă cât și în sala de clasă, în relația dascăl – elev.

Avem nevoie să învățăm cum să ne exprimăm, cum să comunicăm cu ceilalți pentru a păstra relațiile noastre vii, armonioase și sănătoase, si de asemenea – ce să primim și ce să nu primim în relațiile cu ceilalți (mesaje cadou / mesaje toxice).

Așadar, pe parcursul atelierului vom pleca de la exemple voastre concrete și de la dificultățile pe care le aveți în relațiile cu oamenii mici pentru a le putea transforma, pentru a putea schimba modul în care le vorbim copiilor, în care le propunem soluții pentru a avea, la rândul lor, o viață relațională sănătoasă.
Sunt responsabil, la capătul meu de relație de ceea ce spun, ce fac, ce simt, ce aud și ce gândesc. Pornind de aici vom exersa cu instrumente, reguli și concepte ale Metodei ESPERE și vom deschide poarta unei ecologii relaționale.

Vă aștept sâmbătă, 5 octombrie, de la 10.00 la 12.00. Intrarea este liberă iar locurile limitate. Evenimentul este realizat cu sprijinul acordat de Școala Primară Liberă Waldorf Sophia – Brașov.

Pentru înscriere accesați aici — http://j.mp/dana-espere-5oct

Unde? Școala Primară Liberă Waldorf Sophia, Strada Paltinis nr. 6, Brasov

Facilitator: DANA DRAGOMIRESCU – trainer și consilier în comunicare relațională prin Metoda ESPERE®, în curs de acreditare la Institutul ESPERE® International din Paris, cu o experiență de practică și transmitere a Metodei ESPERE® de peste 6 ani; cofondator al Romania Healing și al comunității pentru părinți UrbanKid.ro.

https://romaniahealing.com/dana


 RECOMANDARE

Detalii Eveniment

Data:
Sâmbătă 05 Octombrie 2019

Program:
10:00 - 12:00

Orasul:
Brasov

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din Brasov!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL