Târg cu meşteri şi produse tradiţionale de Sfântul Ilie

18-20 Iulie 2014

Târg cu meşteri şi produse tradiţionale, deSfântul Ilie, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român

afistargsfilie(2)La iarmarocul dedicat lui Sântilie, patronului apicultorilor și al aviatorilor, din 18 până în 20 iulie 2014, avem ocazia să cunoaştem oameni care sunt continuatorii unor vechi meşteşuguri preluate de la bunici sau părinţi. Straie populare din diferite colțuri ale țării, icoane, lemn sculptat, țesături tradiționale sau plante de leac vă așteaptă la târgul din aceste zile.

Producătorii sunt prezenți la târg cu cele mai gustoase produse din gastronomia tradiţională: zacuscă de ghebe, dulcețuri și siropuri naturale, miere, turtă dulce, prăjituri de casă și plăcinte, vinuri și fructe de sezon.

În curtea din spate a muzeului vor fi expuse obiecte foarte vechi, aparţinând vieţii de la ţară: lăzi de zestre, dulăpioare, copăiţe, piuă, putinei, postăvioare, ceramică veche, unelte pentru ţesut.

Mâncăruri delicioase, pentru toate gusturile, vor fi proaspăt gătite la ceaun sau pe grătar, iar berea rece va stinge setea zilelor calde de iulie.

În plină vacanță, copiii își pot descoperi abilitățile artistice la Atelierul de icoane pictate pe lemn, condus de Florentin Cantaragiu (tel. 0744 101 022), iar îndemânarea practică și-o pot exersa la Atelierul de prelucare a lemnului, sub îndrumarea meșteruluiDumitru Marinică (tel. 0722 626 147).
 

 


 RECOMANDARE

Detalii Eveniment

Perioada:
18-20 Iulie 2014

Ora incepere:
00:00:00

Ora terminare:
00:00:00

Orasul:

Detalii Locație

Muzeul Țăranului Român

Județ:
Sector 1

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
Şoseaua Kiseleff nr 3

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din !
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL