Vizionez, Dezbat, Implementez. Proiecție film Dumbo | Constanța

Vineri 24 Noiembrie 2023
Constanta

Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Județean Constanța ,,Teodor T. Burada” reia si anul acesta, în luna mai, la Centrul Multifuncțional Educativ Pentru Tineret „Jean Constantin”, proiectul cultural-educativ intitulat ,,Vizionez, Dezbat, Implementez”.

Astfel, în cadrul acestui proiect, la Centrul Multifuncțional Educativ Pentru Tineret ,,Jean Constantin” va avea loc vineri, 24 NOIEMBRIE 2023, cu începere de la ora 10.00, proiecția filmului de animație american,”DUMBO”, produs de Walt Disney.

Proiecția are INTRARE LIBERĂ, iar rezervările (doar pentru grupuri) se pot face la numărul de telefon: 0770.439.945.

Vizionarea, se va desfășura într-un mod atractiv și interactiv pentru micul public cinefil.

De altfel, proiectul „Vizionez, Dezbat, Implementez” presupune vizionarea comentată a unui film, copiii învățând să observe și să analizeze diferitele elemente care compun un film: povestea, acțiunile, personajele și interacțiunile dintre ele, spațiul/spațiile folosite și nu în ultimul rând, imaginea, sunetul, costumația și decorul etc.

Scopul proiectului îl constituie conștientizarea mesajelor filmului și a propriilor trăiri în raport cu acțiunea, imaginile, sunetele, modelele umane și situațiile prezentate de filme. Copiii vizionează un film pe fragmente, discutând despre elementele prezentate în film după fiecare fragment vizionat.

În sală, în timpul vizionării, micii spectatori vor interacționa cu moderatorul (coordonatorul activității), care face introducerea filmului și a activității, le explică copiilor procedura activității pas cu pas, exemplificând. Vizionarea este întreruptă în momentele-cheie ale filmului, copiii având posibilitatea să intre în dialog cu moderatorul, răspunzând la întrebările adresate de către acesta și exprimându-și, totodată, propriile opinii și concluzii.

,,Vizionez, Dezbat, Implementez” este un proiect educativ a cărui menire este aceea de a-i provoca pe micii spectatori să înțeleagă sensul unei povești, să observe elementele care compun un film, de la acțiune la personaje și interacțiunile dintre ele, să le dezvolte simțul critic și estetic, iar la final, ca o concluzie la tot ceea ce au urmărit, să desprindă o morală.

📍Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”

TOATE EVENIMENTELE


⚠️ GOKID.ro este portal de promovare de evenimente și activități pentru copii. În cazul anulării sau amânării evenimentelor recomandate responsabilitatea aparține organizatorilor. Vă rugăm să contactați organizatorii pentru confirmarea desfășurării evenimentelor la datele anunțate. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă dorim să vă bucurați de evenimente cât mai reușite!

Sursa: https://www.facebook.com/events/1060181271664534/

Detalii Eveniment

Data:
Vineri 24 Noiembrie 2023

Program:
De la 10:00

Orasul:
Constanta

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din Constanta!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL