15 Activităţi Plăcute pentru Adulţi în Situaţii de Urgenţă, Carantină, Izolare sau care Bubuie de Plictiseală Acasă

Iată-ne şi în situaţie de urgenţă, izolaţi sau în carantină! Nu putem spune că filmele de la Hollywood nu ne-au pregătit pentru asta! Dacă am mai terminat treburile prin casă sau munca pe computer este momentul să ne luăm în serios rolul de izolaţi la domiciliu şi să ne decidem dacă alegem să ne plictisim pur şi simplu sau facem o activitate plăcută.

Ţi-am pregătit o listă peste care sper sa revii curând, pentru a parcurge toate recomandările. Măcar nu uita de prima:

1Duc gunoiul! Stiu, în mod normal asta ar fi o glumă proastă, dar după câteva zile de stat în casă sau prin jurul casei, nu-i aşa că orice ieşire devine o activitate interesantă? 🙂

2Citesc gratuit o carte nouă descărcată de pe Biblioteca Virtuală Humanitas. Radu Paraschivescu, Gabriel Liiceanu, Virginia Woolf, Baudelaire, Platon şi Nietzsche sunt printre autorii titlurilor oferite gratuit.

3 Pentru că sunt un pic nostalgic după vremurile ceva mai… normale, mă uit la poze mai vechi salvate pe computer şi mă folosesc de ocazie ca să fac în sfârşit un pic de ordine prin ele. Poate chiar selectez câteva şi să pregătesc un album de printat! Pot realiza o fotocarte specială, o variantă elegantă este software-ul CEWE FOTOLUMEA, utilizabil pe laptop/calculator sau cu aplicatia mobilă iOS / Android. Detalii pe www.cewe.ro.

4Dacă am un copil pe-acasă îl ajut să gândească precum un programator cu ajutorul seriei „Think like a coder” de pe TedEd. O poveste-quest în care copilul sau familia rezolvă puzzle-uri de programare. Copilul este stimulat să gândească şi să discute despre variante şi soluţii (în engleză).

5 Îmi organizez un ecstatic dance acasă. Chestia asta e un pic mai simplă decât pare pentru că presupune să te mişti după muzică exact aşa cum simţi. Sunt însă câteva reguli: pe ringul de dans nu vorbim, nu facem poze sau filme, nu consumăm alcool sau substanţe de orice fel, nu folosim parfumuri. În felul ăsta reuşim să creăm condiţiile unei experienţe interioare intense în timpul dansului, o meditaţie activă cu efecte extrem de benefice. Ce e important e să ai un mix care să fie capabil să îţi crească treptat energia şi să se joace cu ea până ajungi să transpiri şi să realizezi că poţi face din asta un fel de sport în familie sau o petrecere acasă. Dacă ţi-am stârnit curiozitatea află de la tipa asta ce poate face o sesiune bună, vizitează pagina Ecstatic Dance Bucharest ca să planifici să faci asta şi cu alţi oameni şi ascultă & dansează pe mixul ecstatic dance de mai jos:

6 Învăţ lucruri noi sau redescopăr domenii pe care le-am ignorat până acum. Cum nu mi-a plăcut niciodată fizica, încerc să mă las inspirat de Fizica povestită, o serie oferită cu pasiune de Cristian Presură @ Fizica cu Cristian Presură.

7 Mă uit la unul dintre spectacolele de teatru pentru adulţi disponibile online pe perioada suspendării celor cu public. E greu de găsit Almost, orășelul. Nu apare pe hartă, dar știm sigur că e în statul Maine. Ce mai știm sigur e că acum e ora nouă și că urmează o seară obișnuită în Almost. Oamenii de aici sunt obișnuiți și au ocupații obișnuite: unii cultivă cartofi, alții lucrează în pădure, sau repară tot felul de lucruri, dar cu siguranță nu prind homari, oceanul e departe.

8 Cui nu-i place să vadă documentare cu animale? Cum stăm în casă mai mult decât de obicei acum, mă uit la unul dintre cele 7 documentare de excepţie cu animale, primul fiind chiar despre abilităţile unora dintre animale de a-şi construi şi amenaja case! Aşa am aflat că una dintre cele mai mari este construită de…furnici 💡 .

9 Mă bucur de arta şi arhitectura muzeelor prestigioase din întreaga lume din confortului canapelei de acasă, făcând un tur virtual la unul dintre muzeele faimoase ale lumii. Cel mai mult mi-a plăcut turul celor de la British Museum, care te poartă vizual şi informativ prin 2 milioane de ani de istorie a omului, dar şi de cultură şi artă.

10 Văd un concert de muzică clasică pe Festivalul Enescu Online. Gratuit dar limitat în timp! Concertul de deschidere a Festivalului și Concursului Enescu Online, Requiem-ul de Verdi interpretat de Orchestra și Corul Maggio Musicale Fiorentino, a înregistrat cifre record de audiență: 20.079 de vizitatori unici în cele patru zile de difuzare.

11 Când copilul poate lua o pauză de la lecţii sau alte activităţi educative ne punem împreună în faţa ecranului şi ne uităm la spectacole de teatru şi magie pentru copii disponibile online gratuit.

12 Ascult una sau mai multe dintre cele +300 de povești audio sub formă de teatru radiofonic foarte apreciate de abonaţii şi vizitatorii GOKID. O colecție de înregistrări realizate începând din anul 1929 la Teatrul Național Radiofonic.

13 Îmi aduc aminte cum era înainte, adică acum…o lună 🙂 , când puteam merge la concerte de muzică pop sau rock şi văd un concert întreg Yann Tiersenn (cel care a compus coloana sonoră a filmului Amélie), Iggy Pop (The Passenger) sau Katie Melua (Nine Million Bicycles). Foarte tare!

14 Din ciclul „sună un prieten”, am aflat că pe Whatsapp poţi face conferinţă în 4! Deci pun mâna pe telefon şi sun pe rând 3 prieteni, îi bag în conferinţă şi împărtăşim impresii din izolare 😀 .

15 La cât de ciudată mi se pare toată povestea asta cu izolarea în case nu mai am nicio problemă să o iau uşor, să mă aşez pe canapea, să uit de ritmul alert al filmelor de pe Netflix şi să văd unul din cele 5 filme de Tarkovski disponibile gratuit online.

+La somnul de prânz sau de seară îi citesc copilului una dintre cele peste 100 de povesti de adormit copiii sau terapeutice, din seria Povestea de Duminică Seara, pe care le-am trimis abonaţilor noştri de-a lungul timpului. Apropo, abonează-te şi tu la newsletterul nostru!

Acum, sigur nu mai e nimic de dus la ghena de gunoi?

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU