9.
Muzeul Aviației
– Locaţie Kid-Friendly –
Muzeul Naţional al Aviaţiei Române este amplasat în zona de nord a Bucureştiului, în hangarele care în prima jumătate a secolului al XX-lea se aflau pe latura de sud a aerodromului militar Pipera. Spaţiul expoziţional al Muzeului Naţional al Aviaţiei Române cuprinde două clădiri tip hangar şi o expoziţie în aer liber.
Expoziţia de bază din Hangarul 1 (Sala „Traian Vuia”) prezintă istoria aeronauticii de la începuturi până în anul 1959. În spaţiile consacrate celor trei pionieri ai aviației române: Traian Vuia, Aurel Vlaicu şi Henri Coandă, sunt expuse replica avionului Vuia nr. 1 și machete ale unor avioane realizate de aceştia.
Expoziția de bază din Hangarul 2 este dedicată anilor ’60 -’70. Avioanele reactive prezentate sunt de tip MiG 17, 19 şi 21, L-29. Expoziţia este întregită de simulatoare de zbor, tehnică de radiolocaţie şi artilerie antiaeriană specifică epocii.
În parcul expoziţional în aer liber, sunt expuse avioane cu motor clasic, dar şi reactive, elicoptere, tehnică de radiolocaţie, tunuri antiaeriene şi rachete sol-aer.
10.
Muzeul National de Arta al Romaniei
– muzeu kid-friendly în București –
Muzeul Național de Artă al României deține cele mai bogate colecții de artă românească medievală și modernă, artă europeană, arte decorative și artă orientală din țară. Muzeul organizează și vizite exploratorii și ateliere creative reunite în programe interactive stau la baza ofertei educative a muzeului. Aceasta se adresează profesorilor și elevilor din toate ciclurile, ca și familiilor dornice să facă din artă o prezență în viața lor și a copiilor. Continuă și seria atelierelor dedicate copiilor de 5-12 ani jucăuși, inteligenți, sensibili, dornici să știe mai multe despre artă prin artă continuă.
DETALIIÎți recomandăm: 6 Excursii de Relaxare în Familie la Domenii şi Ferme de Lângă București
11.
Muzeul National al Pompierilor
– muzeu kid-friendly în București –
Muzeul Național al Pompierilor se găsește în binecunoscutul Foișor de Foc din București, un turn de 42 metri înălțime ce se găsește pe actualul bulevard Ferdinand I, în zona Calea Moșilor – Pache Protopopescu – Parcul Izvorul Rece. Construit în 1890, turnul a fost folosit până în 1935 drept turn de observație pentru apărarea împotriva incendiilor în București. Introducerea telefoniei și apariția de construcții mai înalte l-au făcut în timp inutil iar în 1963 a fost transformat în Muzeu al Pompierilor.
Din pacate nu s-a găsit încă posibilitatea ca mijloacele de combatere a incendiilor din cele mai îndepărtate timpuri și până azi să fie prezentate publicului imediata vecinătate a muzeului. De aceea pentru copii sunt interesante doar povestea turnului și posibilitatea de a urca până în vârful acestuia.
–
12.
Observatorul Astronomic
„Amiral Vasile Urseanu”
Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” al Municipiului București, este o instituție muzeistică, destinată popularizării astronomiei, subunitate a Muzeului Municipiului București. Prin dotările și facilitățile sale, ca o fereastră deschisă spre cer, el oferă tuturor celor interesați posibilitatea urmăririi prin lunetă a spectacolului bolții cerești.Din 2008, Observatorul a fost dotat cu un telescop ce permite observarea Soarelui în altă lungime de undă. Astfel vizitatorii pot observa erupțiile solare și corpurile cerești mult mai bine decât o puteau face până atunci.
Vezi și: Cele Mai Interesante Case Mobile pentru Ieşiri cu Familia în Natură
13.
Muzeul Satului „Dimitrie Gusti”
Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” te așteaptă pe malul lacului Herăstrău, chiar în mijlocul capitalei României, pentru a vizita un „sat” adevărat, cu monumente şi artefacte din sec. al XVII-lea, până la începutul sec. XX.
Construcţii reprezentative provenite din importante zone etnografie au recăpătat o a doua viaţă la Muzeul Satului. Expoziția permanentă acoperă o suprafață de 14 ha având 380 de monumente, 60.000 de obiecte în colecțiile de patrimoniu și peste 250.000 de documente de arhivă referitoare la sat și viața sa tradițională. Expozițiile permanente și cele temporare atrag un număr de 500.000 de vizitatori anual.
14.
Muzeul Theodor Pallady
– muzeu kid-friendly în București –
MNAR vă invită la cursurile de pictură pentru copii de 4-9 ani de la Muzeul Pallady! În fiecare sâmbătă între 11 și 12:30 copiii sunt așteptați pentru a descoperi frumusețea picturii și pentru a-i ajuta să-și dezvolte creativitatea. Și cum orice artist, oricât de mic, are nevoie de un atelier, vom folosi cerdacul și grădina elegantei Case Melik, una dintre cele mai vechi clădiri de acest fel din București. Cu pensula în mână, conduși de inspirație, vom crea imagini năstrușnice care ne exprimă sentimentele! Iar pe părinții care preferă contemplația muzeul îi așteaptă cu ceva inedit, desene făcute de Theodor Pallady în timp ce vizita Parisul.
Îți recomandăm: Filme pentru Copii la Cinema
15.
Muzeul Theodor Aman
– muzeu kid-friendly în București –
Muzeul Theodor Aman își are lăcașul în prima casă-atelier de artist din România, în reședința particulară a pictorului Theodor Aman. Construită în anul 1868 după proiectele proprietarului, casa găzduiește muzeul din anul 1908.
În cadrul proiectului „Activează arta”, Asociația DaDeCe și-a propus să transforme vizitarea Muzeul Theodor Aman într-o experiență de neuitat și a creat o stație interactivă, accesibilă micilor vizitatori – dar și adulților mai curioși din fire. Aceasta a fost realizată prin colaborarea dintre educatorii culturali din asociație, Liviu Pop (folclorist și expert în digitalizarea arhivelor culturale) și Bogdan Maltezeanu (designer de obiect). Punându-și căștile și alegând carduri asociate cu 14 obiecte ce ne vorbesc despre viața lor din muzeu, copiii vor asculta povești fermecătoare spuse de către respectivele obiecte. După aceea ei pot căuta aceste obiecte în expunere, într-o adevărată aventură a cunoașterii!
VIDEO. Spring. O Animație – Metaforă despre Echilibrul Fragil al Climei și Venirea Primăverii
16.
Muzeul Național de Geologie
– muzeu kid-friendly în București –
Muzeul Național de Geologie este o secție a Institutului Geologic al României. Unic prin modul în care este conceput, muzeul ilustrează toate ramurile științelor geonomice – de la formarea planetelor, a mineralelor, a rocilor, a zăcămintelor de substanțe minerale utile, tectonică globală, până la evoluția vieții pe Pământ, apariția omului și interacțiunea sa cu Terra.
Muzeul organizeaza ateliere și programe educativ-creative pentru copii, atât preșcolari cât și școlari.