Târgul „100 de Tradiții Românești” la Muzeul Național al Țăranului Român | 12-14 Noiembrie 2021

12-14 Noiembrie 2021
București

Asociaţia Kogaion 115 vă invită de vineri până duminică, între orele 10.00 și 18.00, la evenimentul „100 de Tradiții Românești”, în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român, din București, strada Monetăriei, Nr. 3. Intrarea este liberă!

Vizitatorii sunt așteptați de către meșteșugari și tinerii artizani participanți cu ceramică pictată cu motive populare, icoane pe lemn și pe sticlă, ii și podoabe tradiționale, cojoace și căciuli din blană naturală, hăinuțe si jucării tricotate manual, tablouri și obiecte de decor, uleiuri și creme din lavandă, plante de leac.

Se vor putea cumpăra și produse din gastonomia tradițională. Afumături din carne de porc, brânză în coajă de brad, cașcaval din lapte de vacă, telemea de oaie, vinuri diverse și palincă, prăjituri și plăcinte de casă, murături și dulcețuri pe alese, diferite sortimente de miere, siropuri de cătină, cozonaci rumeni, zacuscă de păstrăv, kurtos kalacs sunt doar câteva din bunătățile cărora le puteți descoperi gustul.

Din lăzile de zestre ale bunicilor anticarii vor expune costume populare autentice, covoare oltenești, carpete sau ștergare cu alesături. Pentru cei care vor să își redecoreze casele în stil autentic țărănesc vor fi expuse porți din lemn crestate cu motive tradiționale, roți de tors, copăițe și blidare.

Bucătarii vor găti mâncăruri delicioase, potrivite pentru un răsfăț culinar înainte de lăsatul secului, ce va fi duminica aceasta: ciorbă țărănească cu afumătură, gogoșari umpluți cu carne, sarmale cu mămăligă, bulz cu brânză de burduf, gulaș de vită, pastramă de oaie, borș de pește la ceaun, crap și păstrăv la grătar,

Vă rugăm să respectați normele de distanțare socială și să manifestați responsabilitate față de sănătatea dumneavoastră și a celorlalți.


EVENIMENTE TRECUTE

În perioada 23-25 Iulie 2021 Asociaţia Kogaion 115 organizează Târgul „100 de Tradiții Românești”, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român, din Bucureşti, Str. Monetăriei, nr. 3. Intrarea este liberă.

La acest eveniment, avem ocazia să cunoaştem oameni care sunt continuatorii unor vechi meşteşuguri preluate de la bunici sau părinţi. Unul dintre cei mai apreciați pictori iconografi din țară, domnul Adam Curta, va fi prezent cu icoanele sale pictate pe sticlă și va dezvălui doritorilor tainele acestui frumos meșteșug. La târg pot fi admirate straie populare din zona Clujului făcute cu multă pricepere de doamna Veturia, la cei 90 de ani ai săi, dar și costume țărănești brodate în culori vii din ținutul Maramureșului. Nu vor lipsi zgărdanele și brățările lucrate manual din mărgele, carpetele și ștergarele țărănești, vasele de lut și copăițele din lemn, păpușile îmbrăcate în port tradițional. Tineri artizani expun bijuterii unicat din argint, cosmetice preparate doar din ingrediente naturale, uleiuri de lavandă și obiecte decorative din lemn și ceramică.

Producătorii sunt prezenți la târg cu cele mai gustoase produse din gastronomia tradiţională: afumături din carne de porc, cașuri din lapte de capră și telemea de oaie, pâine rustică, zacuscă de ghebe și de păstrăv, dulcețuri și siropuri de fragi, șerbeturi diverse și sucuri de cătină și de aronia, plăcinte și tarte, miere și pălincă, fructe și legume de sezon.

Pentru cei care apreciază obiectele vechi şi autentice, anticarii prezenți la târg vor aduce unelte din lemn, mobilier ţărănesc, cărţi vechi sau covoare țesute la război.

Mâncăruri delicioase, pentru toate gusturile, vor fi proaspăt gătite la ceaun sau pe grătar, iar berea rece va stinge setea zilelor calde de iulie. Sărmăluțe cu mămăliguță, pastramă de berbecuț, ostropel de pui, păstrăv fript cu mujdei, bulz ciobănesc vor potoli pofta sau foamea vizitatorilor.

Program: zilnic între orele 10:00-19:00

Detalii Eveniment

Perioada:
12-14 Noiembrie 2021

Ora incepere:
10:00

Ora terminare:
18:00

Orasul:
București

Detalii Locație

Muzeul Țăranului Român

Județ:
Sector 1

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
Şoseaua Kiseleff nr 3

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL