Unde Ieșim cu Cei Mici în Weekend 7-8 Septembrie @ București

Îți aducem cele mai interesante evenimente pentru copii și părinți în weekendul 7-8 Septembrie la Bucureşti: festivaluri, ateliere, spectacole și alte evenimente speciale!

vremea Bucuresti 7-8 septembrie
meteoblue.com

Weekend minunat!

SÂMBĂTĂ

7 SEPTEMBRIE 2019

TEATRU

1Greierele, foarte pasionat de muzica lui, nesocoteste venirea iernii. Cand da de greu el va apela la strangatoarea Furnicuta Fifi, care il va trece prin niste probe de harnicie. Dar este Greierele chiar atat de lenes cum se spune, sau poate ca „munca” lui este muzica? Află în Greierele si Furnica, un spectacol de teatru pentru copii 3-10 ani despre generozitate, prietenie si arta.

EVENIMENT SPORTIV

2

A doua editie a Decathlon Streetball va avea loc intre 6 si 8 septembrie in baza sportiva Poli Arena din Universitatea Politehnica Bucuresti, pe terenurile unde a inceput povestea Sport Arena Streetball in 2005. Evenimentul Decathlon Streetball sustinut de Ferratum Money se adreseaza tuturor categoriilor de varsta.

FILM & ATELIERE 

3Pregătit de un nou an școlar? Știm că o dată cu începutul școlii începe să se aglomereze programul, lista de cursuri pare infinită, timpul pentru distracție începe să se diminueze, inventăm și reinventăm rețete scurte și simple pe care să le dăm ca gustare la pachet copiilor și ne pregătim pentru toată alergătura din timpul anului. Ne bucurăm de ultimul weekend de dinaintea școlii împreună la Ready for School?! @ MercatoComunale!

JOACĂ & ACTIVITĂȚI

4 🦸 Hei, ai auzit? Pe 7 septembrie toooti copiii vin la cea mai tare scoala din Galaxie: Scoala de SuperEroi! Fiecare copil are superputerile lui, iar eroii Itsy Bitsy sunt gata sa ii ajute sa si le descopere, la Scoala de SuperEroi. Toata ziua, prin joaca si activitati sportive, creative, muzicale, prin experimente distractive, copiii isi vor descoperi aici puterile interioare si vor sti apoi sa si le activeze ori de cate ori au nevoie, la scoala si in viata de zi cu zi. Cei mici au sansa sa descopere ca sunt curajosi, creativi, prietenosi, plini de energie, bucurie, bunatate, incredere si in multe alte feluri, caci fiecare copil este special in felul lui.

PREZENTARE DE ASTRONOMIE

5 Cerul este plin de stele, aproximativ 6500 fiind vizibile dintr-un loc oarecare, de-a lungul anului. Din orașele poluate luminos se văd și mai puține stele, dar în Univers se găsesc în număr foarte mare. Observatorul Astronomic vă invită sâmbătă la Palatul Suțu, la prezentarea de astronomie „Câte stele sunt pe cer?”.


RECOMANDĂRI

CURSURI
  • Centrul de educaţie non-formală pentru adolescenţi Smart Life Education organizează Cursul de Dezvoltare Personală „Devino un lider!”, destinat adolescenţilor de 12-18 ani, clasele V-XII. Scapă de frica de teste și examene sau de timiditate, creşte încrederea în sine, învaţă să-ti gestionezi emoţiile și învață obiceiuri ale oamenilor de succes, gestionează eşecurile și învaţă să vorbeşti în faţa unui grup, învaţă să prezinţi corect un subiect (referate, proiecte, proba orală la BAC)!

LOC DE JOACĂ ȘI PETRECERI

ar studio colaj

  • Cautati un loc de joaca ALTFEL? V-ati saturat de bilute, topogane, trambuline? Atunci va asteptam la noi! AR Studio este un un loc de joaca hi-tech pentru copii si adultiAR Studio este locul de joaca care uneste generatii.💻👾👨‍👩‍👧‍👦 Folosim tehnologia pentru a surprinde intreaga familie cu mii de jocuri, sute de surprize si cele mai frumoase aniversari!🥳🍾🍭🎈 Calatoriile pe Marte🌎, plimbarile cu dinozaurii🦖🦕, lupta cu piratii…nu sunt doar scenarii uluitoare din povesti, toate le gasiti la noi si toate sunt palapabile!

12 OCTOMBRIE | CONFERINȚĂ

unde iesim cu cei mici 7-8 septembrieFESTIVALURI

6 Grădina cu Artiști revine cu prima ediție de toamnă a celui mai relaxant și relaxat mini-festival urban de la firul ierbii, Grădina Mariei. Evenimentul va avea loc în București, pe 7 și 8 septembrie, în parcul Grădina Icoanei, iar intrarea este liberă. Peste 15 ateliere de creație, care mai de care mai interesante, îi vor ține ocupați atât pe cei mari, cât și pe cei mici, de dimineața până seara.

7

Festivalul Enescu al Copiilor continuă la Opera Comică pentru Copii, în zilele de sâmbătă și duminică, pe întreaga perioadă de desfășurare a Festivalului Enescu. Concertele prezintă în formă condensată, adaptată vârstei audienței, copii cu vârsta între 3-12 ani, marile lucrări interpretate în Festival în aceeași seară.

8Muzeul Satului ”Dimitrie Gusti” ne invita în 7 și 8 septembrie la “Târgul de Sfânta Maria”. Evenimentul își propune refacerea atmosferei târgurilor de altădată din satul românesc în preajma sărbătorii Nașterii Maicii Domnului, denumită popular și Sântă Maria Mică, sărbătoare ce marchează sfârșitul verii și începutul toamnei.

9 Cea de-a cincea ediție Bucharest International Dance Film Festival, unica manifestare cinematografică din România dedicată filmelor de dans, va avea loc între 4 – 8 septembrie, la București. Tema acestei ediții a BIDFF – The Network/ Rețeaua – marchează începutul unei noi faze de dezvoltare a festivalului.

DUMINICĂ

8 SEPTEMBRIE 2019

TEATRU

10 Celebra poveste de Ion Creangă Prostia Omenească s-a conturat la Teatrul Coquette într-un spectacol plin de umor, și năzdrăvănii. Când inteligența lipsește cu desăvârșire la unii, își face loc năstrușnicia la alții. Spectacolul este plin de umor, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Copii vor învăța că inteligența este una dintre puținele trăsături sau daruri pe care le are omul din naștere, care trebuie cultivată. Vom vedea că povara prostiei este una dintre cele mai grele de dus.

11 Londohome vă invită cu mic cu mare să ne amintim de un erou popular, o mare sursă de inspirație pentru Creangă, Dulfu, Slavici și poate și pentru alții, Păcală. Așadar, haideți pe 8 septembrie la spectacolul Păcală un teatru de păpuși pentru copii +3 ani, să descoperim umorul și istețimea acestui erou al snoavelor populare românești, atunci când este pus în fața unor situații comice.

ATELIER

12 Casa Activistului ne așteaptă la un Atelier de Space Painting pentru toata lumea! Face parte din seria de ateliere prin care se strang fonduri pentru chiria scolii civice Casei Activistului. Fie ca stii sau nu sa pictezi, vei invata sa iti faci cele mai frumoase tablouri cu tema spatiului. Nu exista limita de varsta, deci poti sa participi impreuna cu copilul/nepotul tau de 5 ani si sa il inveti cum sa picteze.

EXPOZIȚIE

13

Centrul Comercial Drumul Taberelor va fi gazda unei expoziții inedite de fluturi tropicali vii. Așadar, te invităm alături de noi într-o călătorie magică printre aripi delicate și colorate. În perioada 6 – 8 septembrie, în intervalul orar 11:00 – 19:00, 140 de exemplare superbe de fluturi exotici te așteaptă să le admiri în zona food court.

SPECTACOL

14 În poiana micã a Parcului Mogoşoaia, chiar înainte de a începe şcoala, mergem la Spectacolul “Poveşti Medievale“. O invitaţie inspirată pentru cei care iubesc istoria, miturile, poveştile! Un spectacol cu un program divers care cuprinde numeroase activități interactive: de la atelierele meșteșugărești, până la demonstrații de luptă și distracție pentru toate vârstele: muzică și dansuri medievale, activități pentru copii, concerte live și jonglerii cu foc.

EVENIMENT SPORTIV

  • A doua editie a Decathlon Streetball va avea loc intre 6 si 8 septembrie in baza sportiva Poli Arena din Universitatea Politehnica Bucuresti, pe terenurile unde a inceput povestea Sport Arena Streetball in 2005. Evenimentul Decathlon Streetball sustinut de Ferratum Money se adreseaza tuturor categoriilor de varsta.

FESTIVALURI

  • Festivalul Enescu al Copiilor continuă la Opera Comică pentru Copii, în zilele de sâmbătă și duminică, pe întreaga perioadă de desfășurare a Festivalului Enescu. Concertele prezintă în formă condensată, adaptată vârstei audienței, copii cu vârsta între 3-12 ani, marile lucrări interpretate în Festival în aceeași seară.
  • Cea de-a cincea ediție Bucharest International Dance Film Festival, unica manifestare cinematografică din România dedicată filmelor de dans, va avea loc între 4 – 8 septembrie, la București. Tema acestei ediții a BIDFF – The Network/ Rețeaua – marchează începutul unei noi faze de dezvoltare a festivalului.

Vezi alte Festivaluri de Vară în România. Muzică – Teatru – Film – Comunitate | 2019.


Daca eşti organizator şi vrei ca evenimentul tău pentru copii sau părinţi să apară într-un astfel de articol, te așteptăm să ne scrii pentru a găsi cea mai bună variantă de colaborare.

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU