TOP 10 Cele Mai Vandute Carti pentru Copii din Toate Timpurile

Cele mai vândute cărți pentru copii sunt acele capodopere devenite clasice de care cu toții am auzit și pe care toți părinții și-ar dori să le citească împreună cu cei mici la un moment dat. Topul ține cont de acele volume acceptate ca fiind potrivite pentru copii și care au vândut în timp cele mai multe volume pe hârtie.

Evident că treptat cifrele legate de vânzări și popularitate se modifică rapid datorită apariției cărților electronice (digitale, ebooks).

Cărțile dezvoltă creierul și abilitățile lingvistice, dar au și darul de a aduce emoție și inspirație tinerilor cititori. Cele devenite clasice descriu povești atemporale cu care putem rezona indiferent de vârstă sau gusturi, și cu ale căror personaje captivante ne putem identifica cu ușurință.

Este adevărat că datorită răspândirii limbii engleze pe întreg globul, operele de limbă engleză sunt majoritare în toate listele de profil. Totuși, prima poziție este ocupată de capodopera „Le Petit Prince”, a autorului francez Antoine de Saint-Exupéry.

Un alt motiv pentru care anumite opere sunt extrem de căutate este dezvoltarea exponențială a industriei cinematografice, care a ecranizat și popularizat o mulțime de povești fantastice atât de îndrăgite de cei mici. Un exemplu extrem de elocvent este seria foarte populară în întreaga lume Harry Potter, scrisă de autoarea britanică J. K. Rowling.

TOP 10 – Cele Mai Vandute Carti pentru Copii din Toate Timpurile

1. Micul Prinț
de Antoine de Saint-Exupéry

Vârste: +4 ani

top-10-Carti-pentru-Copii-cele-mai-vandute-micul-printMicul Prinţ a fost votată în Franța cea mai bună carte a secolului XX. Considerată universal ca fiind una dintre cele mai bune cărți pentru copii, Micul Prinț a fost tradusă în peste 360 de limbi, după Biblie fiind a doua carte cea mai tradusă în lume.

Cele mai importante evenimente de weekend pentru copii

Povestea clasică despre aventura copilăriei oferă o lecție valoroasă și motivațională pentru cititorii de toate vârstele. Personajul principal călătorește prin lume în căutarea unei insule misterioase, întâlnind personaje interesante și învățând despre prietenie, dragoste și curaj.

Poți cumpăra cartea de aici.

2. Harry Potter și Piatra Filosofală
de J. K. Rowling

Vârste: 8-14 ani

top-10-Carti-pentru-Copii-cele-mai-vandute-harry-potterPrimul roman din seria Harry Potter scris de J. K. Rowling a fost publicat pentru prima dată în 1997 la Londra și a fost ulterior ecranizat în filmul cu același nume. Scris din punctul de vedere al lui Harry Potter, un băiețel în vârstă de 11 ani, romanul se adresa în principal copiilor de 8-11 ani. Povestea are însă profunzime și este plăcută chiar și de către cititorii adolescenți. Harry este un tânăr vrăjitor care își descoperă moștenirea magică în ziua în care împlinește 11 ani, când primește o scrisoare de acceptare la Școala de Vrăjitorie Hogwarts. Acolo își va face prieteni precum Ron Weasley și Hermione Granger, dar și dușmani precum vrăjitorul întunecat Lord Voldemort.

10 Stațiuni Balneoclimaterice pentru Vacanțele Familiilor cu Copii în România

Atât cartea cât și ecranizarea au avut un succes fulminant ce a contribuit la succesul celorlalte 6 cărți apărute în serie, fiecare din ele ocupând un loc de frunte în topul celor mai vândute cărți pentru copii din toate timpurile.

Poți cumpăra cartea aici sau chiar un pachet cu toată seria Harry Potter + cufar de colectie aici.

11 Cărți Captivante despre Emoții pentru Copii Mici

3. Aventurile lui Alice în Țara Minunilor
de Lewis Carroll

Vârste: 6-12 ani

top-10-Carti-pentru-Copii-cele-mai-vandute-alice-in-tara-minunilorUna dintre cele mai faimoase și vândute cărți pentru copii, „Aventurile lui Alice în Țara Minunilor” de Lewis Carroll, a fost publicată pentru prima dată în 1865. Povestea clasică urmărește aventurile unei fete pe nume Alice după ce cade în groapa unui iepure, portal către o lume ciudată și în același timp…minunată! Cartea este renumită pentru povestea imaginativă, personajele capricioase și ieșite din comun și ilustrațiile iconice.

Poți cumpăra cartea de aici.

4. Leul, Vrăjitoarea și Dulapul
de C.S. Lewis

Vârste: 8-12 ani

Cronicile Din Narnia. Leul, Vrajitoarea Si Dulapul - C.S. LewisRomanul fantastic pentru copii Leul, Vrăjitoarea și Dulapul de C. S. Lewis a fost publicat în 1950. Este primul dintre cele cele șapte romane ce formează Cronicile din Narnia (1950–1956). Din serie aceasta este cea mai cunoscută și răspândită în biblioteci. Deși a fost inițial primul roman din Cronici, este comercializat ca volumul doi din edițiile recente.

6 Board Games antrenante de jucat in 15 minute in cel puțin 2 jucători de Minim 8 Ani

Acțiunea este plasată în Narnia, un tărâm cu animale vorbitoare și creaturi mitice condus de malefica Vrăjitoare Albă. În 2005 povestea a fost ecranizată de Walt Disney Pictures și a fost urmată de încă două filme: The Chronicles of Narnia: Prince Caspian și The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader.

Poți cumpăra cartea aici și celelalte volume ale seriei aici.

5. Aventurile lui Pinocchio
 de Carlo Collodi

Vârste: +5 ani

aventurile lui pinocchioPovestea clasică a băiețelului de lemn Pinocchio a fost publicată pentru prima dată în 1881 de scriitorul italian Carlo Collodi. Călătoria plină de aventuri și pericole a lui Pinocchio îl aduce pe acesta față în față cu personaje bune dar și rele. Astfel Pinocchio învață despre responsabilitate, adevăr și consecințe ale acțiunilor sale, în timp ce își îndeplinește dorința de a deveni un băiat adevărat.

TOP 10 ⋅ Cele Mai Frumoase Oraşe Mari ale Lumii în Tururi Virtuale la Pas

Cartea a devenit un simbol al moralei și a învățăturilor pentru copii, cu mesaj simplu și direct pentru cei mici, să își asculte părinții și să nu mintă. Povestea a fost apreciată de generații întregi de cititori și de aceea a fost ecranizată de nenumărate ori, în 2022 apărând pe ecrane chiar 2 filme!

Poți cumpăra cartea de aici.

6. Heidi, Fetița Munților
de Johanna Spyri

Vârste: +7 ani

Heidi, fetita muntilorÎndrăgita carte Heidi, a scriitoarei elveţiene Johanna Spyri, a fost publicată în 1880. Povestea micuței orfane Heidi este inspirată din copilăria scriitoarei. Heidi este lăsată de mătușa Dete în grija bunicului ursuz, în Alpii elvețieni.

10 Jocuri de Cărţi Îndrăgite de Copii

Când începe să iubeasca tovarasia bunicului si libertatea traiului in mijlocul naturii, Heidi trebuie brusc să se despartă de meleagurile îndragite întrucât mătușa ei o duce la Frankfurt pentru a fi companioana Clarei, o fetiță invalidă și singuratică.

Poți cumpăra cartea de aici.

7. Anne de la Green Gables
 de Lucy Maud Montgomery

Vârste: +7 ani

top-10-Carti-pentru-Copii-cele-mai-vandute-Anne de la Green Gables

Primul din seria de romane despre Anne Shirley, Anne de la Green Gables este o poveste despre maturizare. Anne Shirley este o fetita de 11 ani, orfană, adoptată de Marilla si Mathew (sora si frate de varsta mijlocie, necasatoriti), ce locuiesc in Avonlea, pe insula canadiana Prince Edward.

99 de Jocuri Distractive din Copilărie. Jocuri în Aer Liber şi de Interior

Dorind initial sa infieze un baiat care sa-i ajute la muncile fermei, din pricina unei greseli le este trimisa o fetita slabuta, pistruiata, cu parul roscat. De-a lungul timpului povestea Anne de la Green Gables a avut parte de numeroase ecranizari cinematografice, de la filmul mut din 1919 la muzicalul din anul 2017.

Poți cumpăra cartea de aici.

8. Black Beauty
de Anna Sewell

Vârste: +7 ani

top-10-Carti-pentru-Copii-cele-mai-vandute-black beautyRomanul Black Beauty, publicat în 1877, a fost compus în ultimii ani ai vieții autoarei engleze Anna Sewell, în timp ce era la pat, grav bolnavă. Sewell s-a stins la doar cinci luni de la publicare, dar a trăit suficient pentru a-și vedea singurul roman devenind bestseller. Black Beauty este fără îndoială una dintre cele mai bine vândute cărți pentru copii din toate timpurile.

10 Cadouri pentru Copii care Construiesc! Jucării STEM Interactive și Educative

O poveste sensibilșă și plină de experiențe de viață și amintiri văzute prin ochii unui cal. O poveste despre cruzime, dar și despre bunătate și generozitate. O operă clasică ce va fi pe placul celor mici, mereu îndrăgostiți de animale.

Poți cumpăra cartea de aici.

9. Pânza Charlottei,
de E.B. White

Vârste: +6 ani

top-10-Carti-pentru-Copii-cele-mai-vandute-panza-charlotteiPublicată în 1952, Pânza Charlottei este povestea sentimentelor păianjenului Charlotte pentru porcușorul Wilbur, care își dorește un prieten. Un roman emoționant despre prietenie, dragoste, viață și moarte, care va continua să bucure generațiile viitoare. Charlotte’s Web este considerat un clasic al literaturii pentru copii, apreciat chiar și de adulți.

300+ Povești Audio Frumoase – Teatru Radiofonic

În 2000 Publishers Weekly a declarat cartea drept cea mai bine vândută carte pentru copii din toate timpurile. Cartea a fost ecranizată de Paramount Pictures și Nickelodeon Movies, beneficiind de voci de excepție precum Julia Roberts (păianjenul Charlotte), Oprah Winfrey (Gâsca) și de interpetarea actriței Dakota Fanning (Fern).

Poți cumpăra cartea de aici.

10. Noapte Bună, Lună
de Margaret Wise Brown

Vârste: +2 ani

top-10-Carti-pentru-Copii-cele-mai-vandute-noapte-buna-lunaLumea literaturii pentru copii nu se limitează la ficțiune, există multe cărți non-ficțiune care au devenit bestseller. O astfel de carte este „Goodnight Moon” de Margaret Wise Brown. O carte poetică, caldă, cu fărâme de absurd intrigante, numai bună de citit seara, la culcare.

6 Documentare Relaxante cu Animale și Sunete din Natură pentru o Stare de Bine

O poveste clasică preferată de generații de tineri cititori. Textul simplu, repetitiv și ilustrațiile liniștitoare fac din aceasta o carte îndrăgită atât pentru părinți, cât și pentru copii.

Poți cumpăra cartea de aici.

BONUS

Jurnalul unui puști
de Jeff Kinney

Vârste: +8 ani

top-10-Carti-pentru-Copii-cele-mai-vandute-jurnalul-unui-pustiUn bestseller contemporan care a captat inimile tinerilor cititori este „Jurnalul unui puști” (Diary of a Wimpy Kid) de Jeff Kinney. Cartea este un roman ilustrat plin de umor care urmărește aventurile unui elev de gimnaziu pe nume Greg Heffley, în timp ce navighează în suișurile și coborâșurile adolescenței. Seria a fost extrem de populară, cu milioane de copii vândute și a fost adaptată într-o franciză de film de succes.

30+ Filme de Animație Gratuite pentru Copii. Lungmetraje Clasice în Engleză, Neîntrerupte de Reclame

Premii: Nickelodeon Kids’ Choice Awards 2016, Bestseller New York Times, Premiul Kids’ Choice pentru cea mai buna carte, Dorothy Canfield Fisher Children’s Book Award

Poți cumpăra cartea de aici.

În concluzie, cele mai bine vândute cărți pentru copii din lume oferă câte ceva pentru toate gusturile celor mici. De la povești clasice la capodopere moderne, aceste cărți au oferit emoții și au stimulat imaginațiile generațiilor de tineri cititori din toată lumea. Ele merită să fie gustate de toți copiii pentru a se îndrăgosti de lumea literaturii.

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU