14+ Muzee Kid-Friendly în București

București

9.

Muzeul Aviației

– Locaţie Kid-Friendly –

Muzeul National al Aviatiei Romane copii avion
Credit foto: Bogdan Aaron Pantilimon (f/Forţele Aeriene Române)

Muzeul Naţional al Aviaţiei Române este amplasat în zona de nord a Bucureştiului, în hangarele care în prima jumătate a secolului al XX-lea se aflau pe latura de sud a aerodromului militar Pipera. Spaţiul expoziţional al Muzeului Naţional al Aviaţiei Române cuprinde două clădiri tip hangar şi o expoziţie în aer liber.

Expoziţia de bază din Hangarul 1 (Sala „Traian Vuia”) prezintă istoria aeronauticii de la începuturi până în anul 1959. În spaţiile consacrate celor trei pionieri ai aviației române: Traian Vuia, Aurel Vlaicu şi Henri Coandă, sunt expuse replica avionului Vuia nr. 1 și machete ale unor avioane realizate de aceştia.

Expoziția de bază din Hangarul 2 este dedicată anilor ’60 -’70. Avioanele reactive prezentate sunt de tip MiG 17, 19 şi 21, L-29. Expoziţia este întregită de simulatoare de zbor, tehnică de radiolocaţie şi artilerie antiaeriană specifică epocii.

În parcul expoziţional în aer liber, sunt expuse avioane cu motor clasic, dar şi reactive, elicoptere, tehnică de radiolocaţie, tunuri antiaeriene şi rachete sol-aer.

În 2019 la Muzeul Naţional al Aviaţiei Române programul „Școala altfel” se va desfășura în perioada 28-31 mai, între orele 09.00 și 15.00.

Noaptea Muzeelor 2019

Muzeul este deschis sâmbată 18 mai 2019 între orele 19.00 – 24.00.

DETALII 

Vezi și: Mobile. Animație Distractivă despre Prietenie

10.

Muzeul National de Arta al Romaniei

– muzeu kid-friendly în București –

Muzeul Național de Artă al României deține cele mai bogate colecții de artă românească medievală și modernă, artă europeană, arte decorative și artă orientală din țară. Muzeul organizează și vizite exploratorii și ateliere creative reunite în programe interactive stau la baza ofertei educative a muzeului. Aceasta se adresează profesorilor și elevilor din toate ciclurile, ca și familiilor dornice să facă din artă o prezență în viața lor și a copiilor. Continuă și seria atelierelor dedicate copiilor de 5-12 ani jucăuși, inteligenți, sensibili, dornici să știe mai multe despre artă prin artă continuă.

Noaptea Muzeelor 2019

Cu prilejul Nopții muzeelor 2019 vă invităm la o misiune imposibilă: curator pentru o seară! Un parcurs liber individual sau în grup, o selecție de cel putin 6 lucrări interpretate, mixate pentru propria galerie!
Expoziții și spații de artă tradițională, modernă, contemporană, sau foarte actuală: pictură, obiect, sculptură, fotografie, imagine în mișcare, imagine și timp. Care este numitorul comun pentru atâtea specii de spații și specii de artă? O noapte în care parcurgem mai multe muzee și expoziții decât oricând în restul anului – ce păstrăm din toate aceste drumuri, opriri, amintiri? cum le organizăm, cum le arhivăm? Cum și pentru cine? O noapte în care improvizăm selecții personale pentru a ne exersa memoria și a împărtăși și altora din experiența noastră. Ateliere pentru tineri de toate vârstele dornici să fie curatori pentru o seară la MNAR. Vizitatorii pot alege între trei profiluri diferite curator – poet, istoric de artă, sau artist – mixând cuvinte și imagini, reinventând creativ mesaje și spații. Detalii eveniment.

DETALII

Îți recomandăm: 6 Excursii de Relaxare în Familie la Domenii şi Ferme de Lângă București

11.

Muzeul National al Pompierilor

– muzeu kid-friendly în București –

Muzeul National al Pompierilor copii intrare placa
f/muzeulnationalalpompierilor/

Muzeul Național al Pompierilor se găsește în binecunoscutul Foișor de Foc din București, un turn de 42 metri înălțime ce se găsește pe actualul bulevard Ferdinand I, în zona Calea Moșilor – Pache Protopopescu – Parcul Izvorul Rece. Construit în 1890, turnul a fost folosit până în 1935 drept turn de observație pentru apărarea împotriva incendiilor în București. Introducerea telefoniei și apariția de construcții mai înalte l-au făcut în timp inutil iar în 1963 a fost transformat în Muzeu al Pompierilor.

Din pacate nu s-a găsit încă posibilitatea ca mijloacele de combatere a incendiilor din cele mai îndepărtate timpuri și până azi să fie prezentate publicului imediata vecinătate a muzeului. De aceea pentru copii sunt interesante doar povestea turnului și posibilitatea de a urca până în vârful acestuia.

Program de Noaptea Muzeelor – 18 mai 2019: 17:00 – 01:00. Expoziția permanentă.

DETALII MUZEU

12.

Observatorul Astronomic
“Amiral Vasile Urseanu”

Sursa: astro-urseanu.ro

Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” al Municipiului București, este o instituție muzeistică, destinată popularizării astronomiei, subunitate a Muzeului Municipiului București. Prin dotările și facilitățile sale, ca o fereastră deschisă spre cer, el oferă tuturor celor interesați posibilitatea urmăririi prin lunetă a spectacolului bolții cerești.Din 2008, Observatorul a fost dotat cu un telescop ce permite observarea Soarelui în altă lungime de undă. Astfel vizitatorii pot observa erupțiile solare și corpurile cerești mult mai bine decât o puteau face până atunci.

Program de Noaptea Muzeelor – 18 mai 2019: 19:00 – 04:00. Expoziție de astronomie: Descoperim împreună universul.

DETALII MUZEU

Vezi și: Cele Mai Interesante Case Mobile pentru Ieşiri cu Familia în Natură

13.

Muzeul Satului “Dimitrie Gusti”

muzee kid-friendly muzeul satului gokid exponate casa curte
muzeul-satului.ro

Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti” te așteaptă pe malul lacului Herăstrău, chiar în mijlocul capitalei României, pentru a vizita un „sat” adevărat, cu monumente şi artefacte din sec. al XVII-lea, până la începutul sec. XX.

Construcţii reprezentative provenite din importante zone etnografie au recăpătat o a doua viaţă la Muzeul Satului. Expoziția permanentă acoperă o suprafață de 14 ha având 380 de monumente, 60.000 de obiecte în colecțiile de patrimoniu și peste 250.000 de documente de arhivă referitoare la sat și viața sa tradițională. Expozițiile permanente și cele temporare atrag un număr de 500.000 de vizitatori anual.

Eveniment: Zilele Muzeului Satului 2019 – 83 de ani de existență 17-19 mai. 

DETALII MUZEU

14.

Muzeul Theodor Pallady

– muzeu kid-friendly în București –

muzee kid-friendly Muzeul Theodor Pallady gokidMNAR vă invită la cursurile de pictură pentru copii de 4-9 ani de la Muzeul Pallady! În fiecare sâmbătă între 11 și 12:30 copiii sunt așteptați pentru a descoperi frumusețea picturii și pentru a-i ajuta să-și dezvolte creativitatea. Și cum orice artist, oricât de mic, are nevoie de un atelier, vom folosi cerdacul și grădina elegantei Case Melik, una dintre cele mai vechi clădiri de acest fel din București. Cu pensula în mână, conduși de inspirație, vom crea imagini năstrușnice care ne exprimă sentimentele! Iar pe părinții care preferă contemplația muzeul îi așteaptă cu ceva inedit, desene făcute de Theodor Pallady în timp ce vizita Parisul.

DETALII MUZEU

Îți recomandăm: Filme pentru Copii la Cinema

15.

Muzeul Theodor Aman

– muzeu kid-friendly în București –

Muzeul Theodor Aman Bucuresti

Muzeul Theodor Aman își are lăcașul în prima casă-atelier de artist din România, în reședința particulară a pictorului Theodor Aman. Construită în anul 1868 după proiectele proprietarului, casa găzduiește muzeul din anul 1908.

În cadrul proiectului “Activează arta”, Asociația DaDeCe și-a propus să transforme vizitarea Muzeul Theodor Aman într-o experiență de neuitat și a creat o stație interactivă, accesibilă micilor vizitatori – dar și adulților mai curioși din fire. Aceasta a fost realizată prin colaborarea dintre educatorii culturali din asociație, Liviu Pop (folclorist și expert în digitalizarea arhivelor culturale) și Bogdan Maltezeanu (designer de obiect). Punându-și căștile și alegând carduri asociate cu 14 obiecte ce ne vorbesc despre viața lor din muzeu, copiii vor asculta povești fermecătoare spuse de către respectivele obiecte. După aceea ei pot căuta aceste obiecte în expunere, într-o adevărată aventură a cunoașterii!

Stația interactivă în muzeu este disponibilă pentru familiile cu copii mici din 15 noiembrie 2019, în limbile română și engleză.

DETALII MUZEU

VIDEO. Spring. O Animație – Metaforă despre Echilibrul Fragil al Climei și Venirea Primăverii

16.

Muzeul Național de Geologie

– muzeu kid-friendly în București –

muzee kid-friendly muzeul national de geologie programe copii gokid
Sursa: geology.ro | Credit foto: andreisarbu.ro

Muzeul Național de Geologie este o secție a Institutului Geologic al României. Unic prin modul în care este conceput, muzeul ilustrează toate ramurile științelor geonomice – de la formarea planetelor, a mineralelor, a rocilor, a zăcămintelor de substanțe minerale utile, tectonică globală, până la evoluția vieții pe Pământ, apariția omului și interacțiunea sa cu Terra.

Muzeul organizeaza ateliere și programe educativ-creative pentru copii, atât preșcolari cât și școlari.

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU