Top 2021! Cele Mai Citite Articole pe Blogurile de Parenting din România în 2021

Ne bucurăm să îți aducem și la acest început de an cele mai interesante și accesate texte ale bloggerilor de parenting din România.

Anul 2021 a fost atât anul restricțiilor cât și al căutărilor pentru a găsi acele activități care să ne amintească de normalitate și să ne apropie de ce avem mai drag.

Cei mai mulți dintre noi au ales să facă asta călătorind mai mult sau căutând conexiunea cu natura ori de câte ori au avut ocazia, mai ales cei care s-au simțit apăsați de limitările de deplasare și socializare din orașe. Aceste tendințe s-au reflectat și în textele bloggerilor ale căror scrieri le găsești mai jos: Otilia Mantelers (otiliamantelers.ro), Raluca (povestedemamica.com), Ioana Marinescu (ioanamarinescusima.ro), Anca Bold Gheorghe (blogintandem.ro), Miruna Ioani (siblondelegandesc.ro), Ana Nicolescu (mamicaurbana.ro), Ioana Chicet-Macoveiciuc (printesaurbana.ro), Cristina Ologeanu (blogulmamei.ro), Irina CostacheMamica Pediatru (pediatricblog.ro), Oana Constantinescu (mamicaactiva.com), Andra (momadica.ro), Andreea-Mihaela Retea (andressa.ro), Lucia Radu (mamicaautentica.ro), Anamaria Ivan (zanana.ro), Ruxandra Luca (ruxandraluca.ro), Ema (emalascoala.ro), Daniel Osmanovici (danielosmanovici.ro), Anca (ancasdiary.com), Laura Frunză (laurafrunza.com), Alexandra Lopotaru (bebelonia.ro), Karina Simion (miculmarc.ro), Doina Goanță (mamapentrudoi.ro), Cristina Buja (cristinabuja.ro), Ana & Tudor (crestemsicalatorim.com), Dina Bento (mamipetocuri.ro).

Vezi lista celor mai apreciate articole din 2021 pe fiecare blog de parenting important din România. Ca de obicei am avut în vedere articolele de parenting cu cele mai multe accesări şi împărtăşiri pe Facebook în 2021.

Cele Mai Apreciate Articole pe Blogurile de Parenting în:

2015    2016   2017   2018   2019  2020 

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

Lăsăm lista deschisă pentru orice blog de parenting care îşi doreşte să împărtăşească cu prietenii noștri textele cele mai apreciate în anul 2021.

Vă dorim tuturor un an 2022 minunat 😉 !

Ce are ea și nu am eu?

de OTILIA MANTELERS @ OTILIAMANTELERS.RO

Cele Mai Citite Articole pe Blogurile de Parenting Romania 2021 otilia mantelers

Ce are ea și nu am eu?
E acolo la bine, la fel și la greu?
Te strânge noaptea-n brațe când dormi cu spatele la ea?

Ce are ea și nu am eu?
Desenează, oare pe cer un curcubeu?
Când ploaia ți-a ajuns și nu găsești raspuns

Spune-mi tu, nu e ciudat?
Ai venit când ploaia te-a udat
Spune-mi tu, nu e ciudat?
Te-am uscat, îmbrățișat și ai plecat

CITEŞTE ARTICOLUL

Workshops 6-14 ani:

Art Workshops Club Natura 2022: Pictură, Desen, Benzi Desenate, Grafică, Animație și German Creative

IT / Robots Workshops Club Natura 2022: Scratch, Code Master, Build, Lego Boost

Nu mai salvez pe nimeni, sunt mamă doar pentru copiii mei

de ANA NICOLESCU @ MAMICAURBANA.RO

Nu mai vreau să salvez pe nimeni și nici nu știu de ce am avut aroganța, atâția ani, să cred că pot și că am dreptul sau obligația să fac asta.

Nu mai vreau să-i salvez nici pe cei care vor sa fie salvați și-mi cer asta. Pentru că ei nu pot să înțeleagă că nimeni nu salvează pe nimeni, nimeni nu vindecă pe nimeni. Ah, ce clișeu pare. Nu e. Fiecare se salvează singur atunci când e pregătit să o facă, adică atunci când acceptă ca e momentul să facă o schimbare, când e pregătit să vadă toate consecințele schimbării, și p-alea bune și p-alea rele, și atunci când nu pune pe umerii altora salvarea lui, ci pleacă la drum convins că ce face face pentru el. Atunci când nu se supără dacă nu iese cum s-a gândit el, cum a proiectat în mintea lui că o să fie și drumul, și rezultatul, și restul lumii.

CITEŞTE ARTICOLUL

KID-FRIENDLY: KLANkids – Locul Perfect pentru Familii în Galeriile Titan

Mizeria din gelul pentru igiena intimă și de ce vaginul nu trebuie să miroasă a piersicuțe și căpșunici

de MIRUNA IOANI @ SIBLONDELEGANDESC.RO

Ochiul și vaginul sunt organe cu autocurățare. Exact așa cum nu ne băgăm degetele-n ochi, nu ne băgăm nici degetele-n păsă.

Scuzați-mi franceza, voiam doar să înțelegem toți. Știți că mie-mi place să spun lucrurilor pe nume. Femeile deștepte nu se tem de cuvinte și apreciază o exprimare geografică, să zic așa.

Eram în facultate, când o prietenă bună a făcut un furuncul de toată frumusețea fix acolo jos. L-a operat și n-a fost nicio problemă în afara faptului că a durut-o de s-a hahat pe ea. Medicul i-a zis atunci că prea multă igienă strică și a fost prima oară când am aflat că nu-i bine nici să te speli prea mult.

Se pare că există o întreagă industrie care se îmbogățește pe seama femeilor care se spală în fofo cu produse, chipurile, speciale. Serios?

CITEŞTE ARTICOLUL

AUDIO: 300+ Povești Audio Frumoase – Teatru Radiofonic

Unde poți să donezi haine, jucării și alte obiecte (în București și în țară) și să ajungă la cei care chiar au nevoie de ele

de ANDRA @ MOMADICA.RO

 

Știai că peste 32% dintre copiii României își trăiesc zilele sub pragul sărăciei? Știai că 150 000 de copii adorm flămânzi? (cf. Organizației Salvați Copiii, o statistică făcută doar pe copiii din mediul rural, practic numărul total este și mai mare)

Știai că pentru a produce un tricou de bumbac, este nevoie de 2650l de apă?

Știai că un consumator mediu aruncă 30kg de haine pe an? Dar că la nivel mondial producem 13 milioane de tone de gunoi textil anual?

Știai că industria textilă este a doua în topul poluatorilor la nivel mondial?

Nu îmi pot imagina ce înseamnă asta. Cum să nu ai haine să te îmbraci, produse pentru igienă, jucării, alimente? Nu e drept ca un copil să aibă grija zilei de mâine; să nu își petreacă orele jucându-se și alergând, ci să meargă la muncă sau chiar la cerșit.

CITEŞTE ARTICOLUL

10 Jocuri de Vacanță Distractive pentru Grupuri de Copii

Analfabeți în relații. Iubirea între circ, melodrame și căutări în telefon

de ANDREEA-MIHAELA RETEA @ ANDRESSA.RO

Cele Mai Citite Articole pe Blogurile de Parenting Romania 2021 andressa

„Aș vrea să știu ce treabă ai tu cu soțul meu!”

O, Doamne, mi-am spus. Urma să fie o conversație penibilă. Aveam 5 apeluri ratate de la Mama lui X. Nu mai sunam înapoi, dacă știam, dar chiar nu aș fi avut cum să ghicesc ce mă aștepta. Era o mămică pe care o știam vag pentru că fetițele noastre se joacă uneori împreună pe afară. În ultimul an, fiindcă viața socială a copiilor a fost foarte săracă, adică s-au urcat pe pereți stând în casă, și cum fetițele noastre se înțeleg foarte bine, aranjasem cu Tatăl lui X să ne întâlnim în parc de vreo 3 ori, să se plimbe împreună cu bicicletele. De trei ori în cursul unui an. Nu știu cum îl cheamă, i-am salvat numărul cu Tatăl lui X. L-am văzut cu mască, probabil nu l-aș recunoaște fără. Conversațiile noastre erau mereu despre vreme și școală online. Vremea a fost imprevizibilă, iar școala online e un subiect inepuizabil! Doi părinți plictisiți care nu au în comun decât că au copii de aceeași vârstă. Clasic.

Telefonul acestei femei mă surprindea deci total. Fac conversații pe bancă în parc cu mămici, tătici și bunici, pe majoritatea îi știu doar din vedere și unora le salvez numărul pentru că ai noștri copii își doresc să țină legătura și pe Whatsapp și nu au încă propriile telefoane. Așadar, am agenda populată de vreo 15 Mama lui Cutare, Tatăl lui Cutare și Bunica lui Cutare. Până atunci, nimeni nu mă mai acuzase de relații necuviincioase cu tătici sau bunici, după un schimb de rețete în parc. Ce se întâmplase? Cum apărusem eu ca subiect de discuție între ei sau motiv de îngrijorare și gelozie? Presupun că i-a căutat în telefon și a înțeles greșit ceva… De fapt, nici nu voiam să știu. Nu avea nicio legătură cu mine.

CITEŞTE ARTICOLUL

TOP 10 ⋅ Cele Mai Frumoase Oraşe Mari ale Lumii în Tururi Virtuale la Pas

Cum a fost în vacanță la Topola Skies Resort, Bulgaria

de IOANA MARINESCU-SIMA @ IOANAMARINESCUSIMA.RO

Cele Mai Citite Articole pe Blogurile de Parenting Romania 2021 ioana marinescu sima

În ultimii ani, mi se confirmă tot mai des ideea că nu e după cum plănuiești, uneori nici după cum îți dorești. De multe ori este după cum se poate sau, cum zic înțelepții, “după cum e dat să fie”. Dacă anul trecut nu am ajuns în Grecia din motive de pandemie, anul ăsta eram hotărâtă să mă reîntorc pe meleagurile binecuvântate, de care sunt iremediabil îndrăgostită. Să mă bucur de apa turcoaz, de mirosul de lendrii la tot pasul, de meniu exclusiv din fructe de mare la taverne cochete. Programul plin de repetiții și spectacole al Anei, codurile galbene și roșii și pericolul de stat în carantină, drumul lung, timpul scurt și alte limitări m-au determinat totuși să renunț și anul acesta la planurile grecești. Am ales, destul de pe ultima sută de metri, fără să stau prea mult să cercetez, un resort din Bulgaria despre care auzisem lucruri destul de bune, Topola Skies Resort & Aquapark, situat în satul Topola, în apropiere de Kavarna și Balcic.

CITEŞTE ARTICOLUL

Cele Mai Apreciate Articole pe Blogurile de Parenting în:

2015 2016 2017 2018 2019 2020

Evaluarea elevului de clasa a 4-a. E despre ce POATE COPILUL, nu despre ce visează mami și tati

de CRISTINA OLOGEANU @ BLOGULMAMEI.RO

ARTICOLE PARENTING 2021 blogulmamei copil-certat-foto

 

Evaluarea națională – aceste două cuvinte mi-au dat mari dureri de cap cât eram în România. De ce? Pentru că tooot vedeam pe la TV + pe rețelele de socializare că această etapă este un haos tipic mioritic și mă îngrozeam la gândul că asta urma să ni se întâmple și nouă.

Părinți supărați pe subiecte, pe sistem, pe rezultate, pe copiii lor, pe profesori, pe modul de notare. Copii speriați de profesori, de părinți, de modul cum societatea îi va cataloga în funcție de rezultate. Pentru că, la noi, evaluarea elevului este egal obținerea de rezultate doar de la extraordinar în sus. Cine nu e în grafic, rușine! Că așa se vrea: toți să fie niște ”ainștaini” în devenire. Poate, nu poate, copilul trebuie să exceleze. Dacă nu excelează, e o rușine de copil. Că toți vor să dea bine: profesorii – să se laude ce genii pe bandă rulantă scot, părinții și neamurile – că nu mai are nimeni copii ”dăștepți” ca ai lor ș.a.m.d.

La noi, rezultatele demne de laudă contează. Atât! Cu ce rămân copiii, cu ce îi ajută această evaluare, pentru ce mai exact îi pregătește școala, în ce măsură reflectă aceste teste ce știu ei cu adevărat – detalii nesemnificative. Pretenții prea mari. Important e să dea totul bine la imagine. Punct.

Cam așa e, în mare, prin școala românească. În mare, subliniez! Că am cunoscut părinți și dascăli minunați, care pun copiii mai presus de rezultatele de pus la panoul lăudăroșilor. Dascăli care se preocupă în primul rând de adevărata formare a elevului, și nu de robotizarea lui. Oameni care au înțeles că rolul la catedră e acela de a-i face pe elevi să înțeleagă materia, să iubească școala, să rămână cu ceva în cap – nu să tocească.

CITEŞTE ARTICOLUL

RECOMANDARE: 45+ Seriale pentru Adulți care Merită (Re)Văzute și în 2022 | Acțiune, Dramă, Război, SF, Fantasy, Comedie, Istorice, Natură

Meningita meningococica la copil: cauze, manifestari clinice si preventie

de IRINA COSTACHE MAMICA PEDIATRU @ PEDIATRICBLOG.RO

Cele Mai Citite Articole pe Blogurile de Parenting Romania 2021 MAMICA PEDIATRU

In primul an de rezidentiat, adica atunci cand esti tanar medic (sau mai putin tanar, pentru ca deh medicina e luuunga) si ai impresia ca le stii pe toate m-am intalnit in garda cu primul caz de purpura fulminans la un sugar de cateva luni. Este bine folosit cuvantul “intalnit”, pentru ca ceea ce s-a intamplat din secunda in care asistenta medicala din camera de garda, impreuna cu parintii au dezbracat copilul si pana cand acesta a fost stabilizat si apoi transferat la spitalul de boli infectioase au trecut sub 60 de minute. In acest timp am fost un executant umil al medicului sef de garda, alaturi de TOTI ceilalti colegi mobilizati pentru o urgenta medicala.

Boala meningococică, în special meningita meningococică, este una dintre cele mai devastatoare infecții la un individ sau intr-o comunitate. Meningita cauzată de Neisseria meningitidis tinde să lovească indivizii tineri, anterior sanatosi si are o evolutie extrem de rapida, de doar cateva ore. Meningita meningocoica conduce la deces in mai putin de 24h de la debutul primelor simptome, in pana la 10% din cazuri.

CITEŞTE ARTICOLUL

Citeşte şi:99 de Jocuri Distractive din Copilărie. Jocuri în Aer Liber şi de Interior

Joaca înainte de somn, e bună sau nu?

de RALUCA @ POVESTEDEMAMICA.RO

Să fie oare vreun părinte care nu a observat măcar o dată, cum copiii încep uneori seara înainte de culcare, să capete o mare poftă de joacă? Și în mintea noastră automat răsună gândul că ar face orice ca să nu adoarmă.

Dar oare, dacă intrăm în jocul lui, ce se întâmplă? Ar însemna să avem încredere în capacitatea și înțelepciunea înnăscută a corpului copiilor de a facilita somnul odihnitor și bun.

În perspectiva Aware Parenting, atunci când copiii devin extrem de jucăuși înainte de culcare, încearcă să-și folosească mecanismul natural de relaxare, ca să se simtă suficient de relaxați pentru a adormi.

Dacă intrăm în jocul lor, vom hrăni cele două nevoi pe care le au pentru a se putea odihni.

Prima este nevoia de conectare, pe care o vom îndeplini prin joc și odată conectați, sistemul lor nervos va primi semnalul că este sigur să adoarmă, că sunt în siguranță.

CITEŞTE ARTICOLUL

Vezi și: 88 Animaţii Scurte Premiate cu Oscar. Lista Completă 1931-2020

Cum am reușit să nu mai țip la copii. 5 pași spre un glas blând și voce calmă

de DINA BENTO @ MAMIPETOCURI.RO

Cele Mai Citite Articole pe Blogurile de Parenting Romania 2021 mamipetocuri

 

M-a întrebat enorm de multă lume cum am ajuns să nu mai țip la copii.

Despre țipat am tot scris, începând de acum câțiva ani de când am intrat în acest proces de conștientizare a faptului că țip prea mult și deranjez, până ieri când am scris procesul conștient de schimbare al țipatului în glas blând.

Astăzi, vreau să vă vorbesc despre zona emoțională de unde se naște țipătul și cum l-am abordat eu în transformarea mea radicală.

Am plecat din punctul în care răgușisem țipând la copii, fiindu-mi în același timp teamă că vecina lipită, pe atunci, de casa mea o să cheme Protecția Copiilor la cât puteam eu să strig. În condițiile în care eu sunt asistent social și am lucrat la Protecția Copiilor și știam că nu au ce să-mi facă. Dar cred că mai degrabă era rușinea care mă umilea.

Și am ajuns, în prezent, la discuția de mai jos, la care nici n-aș fi visat vreodată:

– Cine țipă cel mai tare la noi acasă? se întrebau copiii, într-o seară, la masă.

CITEŞTE ARTICOLUL

VIDEO.70 Filme de Comedie Clasice Vechi de Hollywood la Început de Secol

Nas infundat la copii. 10 solutii ca sa il scapi de muci pe cel mic

de DOINA GOANȚĂ @ MAMAPENTRUDOI.RO

Cele Mai Citite Articole pe Blogurile de Parenting Romania 2021 MAMAPENTRUDOI

Un nas infundat la copii poate deveni o adevarata problema daca acest lucru ii impedica, de exemplu, sa manance – cum e cazul sugarilor – sau sa doarma. De obicei, nasul infundat apare ca simptom al unei viroze, al gripei sau al unei alergii. Problema e ca, atunci cand nu pot respira pe nas, copiii sunt nevoiti sa traga aer pe gura, ceea ce poate duce la iritarea gatului, uscarea gurii si un somn agitat, neodihnitor.
Cauzele infundarii nasului:

– Cele mai frecvente cauze ale unui nas infundat la copii sunt virozele si infectiile
– Rinita alergica si alte tipuri de alergii
– Folosirea in exces a decongestionantelor nazale
– Existenta polipilor
– Rinita vasomotorie.

CITEŞTE ARTICOLUL

VIDEO. Cordonul. Film de Animație Ucrainian despre Dragoste Maternă Oarbă

Idei de jocuri pentru dezvoltarea emoțională a copilului tău

de CRISTINA BUJA @ CRISTINABUJA.RO

Cele Mai Citite Articole pe Blogurile de Parenting Romania 2021 CRISTINA BUJA

Copiii au nevoie să învețe care sunt emoțiile, să le înțeleagă, să le recunoască, să le accepte, pentru ca apoi să le controleze. Dezvoltarea inteligenței emoționale îi va ajuta să gestioneze situațiile stresante, să comunice cu cei din jur în astfel de momente, să se adapteze în cercuri sociale, să creeze relații solide și sănătoase. Mai jos vă ofer câteva idei de jocuri pentru dezvoltarea emoțională.

Partea bună este că inteligența emoțională poate fi educată încă din primii ani de viață ai copilului. Părintele are un rol important prin modelul de comportament pe care îl oferă și prin metodele de educaţie pe care le implementează. Un plus îl poate aduce și înscrierea copiilor la ateliere de dezvoltare personală, puse în practică de persoane specializate. Acasă puteți realiza activități create special pentru a lucra pe această temă a emoțiilor.

Vă detaliez câteva jocuri de dezvoltare emoțională pe care le fac eu cu David (2 ani și 8 luni) acasă, cu mențiunea că ele pot fi adaptate oricărei vârste, depinde doar de imaginaţia voastră.

CITEŞTE ARTICOLUL

Citește și: +200 Cele Mai Cunoscute Fabule pe Înţelesul Copiilor

Pensiuni, cabane și cazări inedite în România

de ANCA BOLD GHEORGHE @ BLOGINTANDEM.RO

Cele Mai Citite Articole pe Blogurile de Parenting Romania 2021 BLOGINTANDEM

Seria #MadeInRomania continuă cu recomandări de pensiuni, cabane și locuri de cazare inedite, din România.

De obicei, eu am prezentat pe Blog in Tandem – locuri & pensiuni unde am fost și pe care le-am testat, dar astăzi…dau frâu liber viselor și planurilor frumoase, pentru 2021.
Am adunat 31 de recomandări primite din direcții diferite, de la prieteni și cunoscuți, locuri unde au ajuns sau unde-și doresc să ajungă.

CITEŞTE ARTICOLUL

Controlează Accesul Copilului la Internet şi Aplicaţii cu o Metodă Simplă şi Eficientă

Carte ..::Obiceiurile unui creier fericit::..

de LUCIA RADU @ MĂMICAAUTENTICĂ.RO

Obiceiurile unui creier fericit [Habits of a happy brain – LORETTA GRAZIANO BREUNING, PHD] este o carte care mie mi-a adus înțelegere cu privire la motivele pentru care am tendința de a „alerga” după experiențe noi, tendință care pe mine mă făcea să mă caracterizez ca persoană care se plictisește repede, deși existau alte dovezi în viața mea care demonstrau contrariul.

Acesta a fost aha-ul care m-a determinat să reiau cartea și să vă povestesc și vouă despre ea. Mi se pare important să înțelegem că, dincolo de fericirea ca filosofie, putem traduce fericirea anatomic prin hormonii produși de organism și că, astfel, ne putem regla cu ușurință și (mai ales) cu intenție nivelul fericirii.

Așadar iată mai jos câteva idei din carte, pentru care eu v-o recomand spre aprofundare, și câteva tehnici de sporire conștientă a nivelului de hormoni și, implicit, sporirea gradului de fericire.

CITEŞTE ARTICOLUL

13 pensiuni child-friendly din Romania

de ANA & TUDOR @ CRESTEMSICALATORIM.COM

Cele Mai Citite Articole pe Blogurile de Parenting Romania 2021 crestemsicalatorim

Cand vreti sa plecati in vacanta in Romania cu copiii, intotdeauna e util sa cautati pensiuni child-friendly, pentru a va asigura ca toata lumea primeste cate ceva din calatorie. Gasiti in articolul nostru 13 sugestii de astfel de locatii. Daca aveti si alte idei, le asteptam cu drag!

CITEŞTE ARTICOLUL

Cum reușesc sa îmi păstrez greutatea de la 17 ani

de ANAMARIA IVAN @ ZANANA.RO

‘Ce bine arati. Parcă ești o puștoaică’, îmi spun multe mămici când mă văd pe stradă.

‘Doat atât mănânci tu?’, m-a intrebat ieri o mămică pe Instagram când am postat farfuria cu mâncarea mea.

O bună parte din școală mi s-a spus Olive, pentru că eram prea slabă. De la 16 ani m-am învârtit între 50 și 52 de kg la o înălțime de 1.67. Am purtat măsură 34 de când mă știu și multe lucruri mi le cumpăr și acum de la raionul de fetițe 😬.

La 20 de ani m-am angajat hostesa la un restaurant unde se gătea demențial. Acolo am mâncat cele mai bune croisante și chifle cu semințe sau ierburi, toate făcute acolo, proaspete și calde. În cele 6 luni cât am lucrat am luat 12 kilograme! Enorm! Nu vreau să îmi imaginez cum ar fi fost dacă mai rămâneam multă vreme 🙄.

CITEŞTE ARTICOLUL

VIDEO. 5 Animații Impresionante despre Natura Umană şi Adevăruri Incomode din Societatea Modernă

În loc să ne gândim cum să ne pedepsim copiii, mai bine ne-am întreba cum să ne conectăm cu ei

de RUXANDRA LUCA @ RUXANDRALUCA.RO

Cele Mai Citite Articole pe Blogurile de Parenting Romania 2021 ruxandra luca

Era Albert mai micuț, avea vreo 4 anișori. L-am luat de la grădiniță și am ajuns toti trei acasă, după o zi lunga și obositoare. Am mâncat împreuna, apoi Albert a urcat sa se joace cu mașinuțele, timp in care eu și tatăl lui ne-am prăbușit pe canapea, sa ne uitam la un film. Inițial l-am auzit pe băiețelul nostru cum se joacă, pe urmă am observat că s-a făcut liniște și mi-am dat seama ca ceva nu este in regula. Deloc. Când am ajuns la copil, am ramas mască: Albert stătea in fund, pe parchet, lângă un munte de frunze. Un pic mai incolo, am văzut ciotul plantei mele preferate, o yucca pe care o creșteam de ani buni. Reușise sa ii smulgă toate frunzele si astepta doar sa fie descoperit.

Am izbucnit in plâns și i-am strigat ca facuse un lucru oribil, pentru care nu aveam de gând sa îl iert. Când a urcat și tatăl lui, i-am spus ca sunt atât de supărată pe Albert, încât nici măcar nu voiam sa îi mai duc tort la gradiniță, deși urma ziua lui de naștere. Copilul a început sa plângă, eu eram roșie ca focul și tot cu lacrimi in ochi, M. nu stia ce reacție sa aiba, iar toată situația devenise mega tensionata.

CITEŞTE ARTICOLUL

11 Oraşe Europene Pitoreşti Vizitate la Pas. Tururi virtuale 4K în Centre Istorice de Neuitat

12 locuri cu activități în aer liber pentru copii în București

de ANCA @ ANCASDIARY.COM

Vine vara și vremea frumoasă și sigur veți dori să stați cât mai mult cu copiii în aer liber. Parcurile sunt prima opțiune, dar dacă doriți să mai schimbați peisajul, să mai încercați și altceva, am pregătit o listă cu câteva idei de locuri în care puteți merge cu copiii. Majoritatea sunt testate de noi, am scris acolo unde este doar recomandare și nu am ajuns încă să vedem cum este. Sper să vă fie util și să vă bucurați de vreme frumoasă.

CITEŞTE ARTICOLUL

Vezi şi: 10 Cele Mai Bune Jocuri de Cărţi Îndrăgite de Copii

Turist în România: itinerariu de vacanță activă în Pădurea Craiului

de LAURA FRUNZĂ @ LAURAFRUNZA.COM

Tocmai ne-am întors din vacanță și suntem mai obosiți decât am plecat! Asta pentru că n-a fost concediu, ci vacanță activă, una în care am explorat o zonă care nouă ne era necunoscută până acum: Pădurea Craiului.

Pădurea Craiului este o destinație de ecoturism din județul Bihor. Nu am făcut o statistică, dar m-aș hazarda să spun că este zona cu cele mai multe și variate oferte de petrecere a timpului liber din România.

Iată câteva exemple: drumeții, cicloturism, rafting și mers cu caiacul, speoturism (vizitat peșteri), via ferrata (alpinism pe stânci), călărie, alergare montană. La asta se adaugă experiențele culinare, cele cu meșteșugurile locale (olărit cu lut alb, atelierul de viori cu goarnă) și minunatele locuri de cazare care sunt experiențe în sine.

CITEŞTE ARTICOLUL

Vezi şi: 7 Destinaţii de Weekend de Neuitat în Natură pentru Toată Familia

Cu tot respectul, dar nu ai cum să înțelegi până când nu devii părinte

de ALEXANDRA LOPOTARU @ BEBELONIA.RO

Cele Mai Citite Articole pe Blogurile de Parenting Romania 2021 bebelonia.ro

Mi-a spus o prietenă, zilele trecute, că abia aşteaptă să se întoarcă la serviciu, fiindcă a obosit să stea zi de zi cu fetița ei de zece luni, de dimineața până seara, când vine soțul ei. Se simte epuizată:

<<Ştii? Când îmi povesteai tu mai demult că ți-e greu cu Luc, nu prea pricepeam de ce. Mai ales că o aveai şi pe mama ta, care te mai ajuta. Acum te înțeleg perfect. Şi eu mai am, din când în când, ajutor, dar nu mai pot. Iar cu doi…tot respectul pentru cei cu doi copii>>, mi-a zis.

Şi aşa este, nu avem cum să înțelegem până când nu ne încălțăm cu şoşonii celuilalt. Sigur, putem să ne închipuim în ei. Putem să emitem păreri. Putem să empatizăm. Putem să ne imaginăm, dar până când nu ne vom încălța cu şoşonii de părinte şi până când nu le vom lega şireturile, nu vom înțelege cu adevărat.

Nici eu nu am înțeles.

CITEŞTE ARTICOLUL

RECOMANDARE: Jocul Cunoașterii pentru Copii și Părinți. Conectare, Joacă și Empatie

Adunarea cu trecere peste ordin – 7 metode

de EMA @ EMALASCOALA.RO

ARTICOLE PARENTING EMALASCOALA adunarea-cu-trecere-peste-ordin

Adunarea cu trecere peste ordin este piatra de incercare a matematicii la clasa intai. Cum îl faci pe copilul mic de 7-8 ani să înteleagă?

El e inca e la stadiul in care numara pe degete. Inca are nevoie de obiecte pe care sa le numere, sa le mute, sa le grupeze. E inca prins in material si nu poate face usor trecerea spre abstractizare. Si vine adunarea cu trecere peste ordin si pune capac. Hai sa o descalcim. Pun mai jos abordarile mele.

CITEŞTE ARTICOLUL

VIDEO. 1000+ Minute Speciale cu Cirque du Soleil. Show Total de Îndemânare, Muzică Originală și Dans

Omul tău, soțul tău, tatăl copilului tău

de KARINA SIMION @ MICULMARC.RO

Cele Mai Citite Articole pe Blogurile de Parenting Romania 2021 miculmarc

Este el. Soțul tău.
Tatăl copilului tău.
Iubitul tău.
Omul tău.

Intrasem în casă nervoasă venită cu cel mic dintr-o călătorie unde nu s-a simțit prea bine. Epuizată în suflet. Cum am intrat pe ușă, în față am văzut negru.

Tronau vasele murdare din chiuvetă, exact așa cum le lăsasem la plecare și nu am mai văzut nimic. Nu am mai văzut că, de fapt, omul spălase jumătate din ele, nu am văzut ce reparatii făcuse prin casă, nu am văzut că băgase draperiile și perdele la spălat și că le întinsese și nu am văzut altele.

Am văzut doar nenorocitele ălea de vase murdare și atât.

CITEŞTE ARTICOLUL

AUDIO-VIDEO: 50+ Ore de Imagini Aeriene 4K cu Locuri Minunate si Muzica

De la burnout la reconversie profesională (interviu cu Andra Pintican)

de OANA CONSTANTINESCU @MAMICAACTIVA.COM

Despre discuția cu Andra, pot să spun că m-am simțit ca peștele în apă. Amândouă mame, ambele pasionate de HR până în măduva oaselor. Și ea și eu împărtășim cam aceleași valori când vine vorba de oameni. Două dintre ele, si cele mai importante, zic eu, sunt respectul și profesionalismul. Vă las în compania celor două părți ale video-ului în care am povestit despre schimbări de optică în viața profesională, priorități, principii. Veți găsi și câteva sfaturi despre cum să vă poziționați pe piața muncii, mai ales dacă job-ul vă este afectat în contextul actual.

De la burnout la reconversie profesională – interviu cu Andra Pintican

Ca să puteți urmări mai ușor, am pus mai jos ideile principale și secunda la care le găsiți menționate.

CITEŞTE ARTICOLUL

Lista celor mai apreciate articole pe blogurile de parenting în 2021 este în curs de actualizare, te invităm să revii pentru a citi și alte recomandări de articole de top.

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU